MX World

07/12/2018 13:54 - geplaatst door Stingray

Deze morgen werden we langs alle kanten gepolst naar de toestand van Stefan Everts. Die zou opgenomen zijn in een ziekenhuis, zelfs op de dienst Intensieve Zorgen.

Een eerste contact met de familie leerde ons dat er wel degelijk wat loos was met de 10-voudige wereldkampioen. Voorlopig  ging alle aandacht van de familie uit naar de toestand van Stefan.  Er zou rond de middag een persbericht verspreid worden.

Dat gebeurde ook. Stefan zou getroffen zijn door een malaria-aanval. De oorzaak hiervan kan wellicht terug gebracht worden op het verblijf van Stefan Everts in Congo, halverwege november. Everts nam op 17 november deel aan een enduro voor het goede doel, Les 4 Heures de L'shi, in Lumumbashi (voormalig Elisabethstad, Katanga)met onder andere Thierry Klutz. Volgens onze bronnen werd Everts begin deze week opgenomen in Hasselt. Maar om nog beter zorgen te krijgen werd hij nadien overgebracht naar het UZ in Leuven. Stefan zou in een kunstmatige coma worden gehouden.

Dat zijn natuurlijk berichten om van te schrikken. We wensen Stefan namens de hele MX-gemeenschap een voorspoedig en algeheel herstel.