MX World

17/02/2019 19:39 - geplaatst door Stingray

Met overwinningen van Kay de Wolf (Rockstar Energy Husqvarna Nestaan JM Racing), Jago Geerts (Kemea Yamaha), Max Anstie (Standing Construct KTM) en Ivo Monticelli (Standing Construct KTM) kleurde Hawkstone Park heel Belgisch. Wat zeg ik: heel Lommels! Want alle rijders waren ofwel Belgen, of reden voor een in België gevestigd team, waarvan er twee resideren in Lommel en eentje in Geel. 

Hawkstone was de voorlaatste oefengalop voor het WK van start gaat.

Thor!

Credits: FB Anstie.



Kay de Wolf, de uit Eersel afkomstige Nederlandse belofte van het Rockstar Energy Nestaan Husqvarna Factory Racing Team, reed over beide 125 cc-reeksen naar winst. In de eerste manche moest hij vanuit derde stelling over Bobby Bruce en Joel Rizzi heen. In de slotreeks bleef enkel Rizzi in de buurt en volgde Bruce pas op driekwart minuut. In die slotreeks ook een puik resultaat voor Jens Walvoort die vierde werd.

In de MX2-klasse kwam er een herstart in de eerste reeks. Over de verkortte reed Adam Sterry van start tot finish aan de leiding. Jago Geerts (Kemea Yamaha)  deed het ook prima. Waar ploegmaat Ben Watson in de tweede ronde uit viel ruilde Jago zijn zesde startplaats in voor de tweede stek. Ook Henri Jacobi reed een opgemerkte koers, waarna hij het duel om de derde plaats won van Alvin Östlund. De Nieuw-Zeelander Dylan Walsh die in de eerste reeks een slechte start gevolgd zag worden door een valpartij zou de tweede reeks winnen. Dat had hij wel een beetje te danken aan een late terugval van Sterry die hem en ook Mikkel Haarup en het Nederlandse duo Bas Vaessen en Roan van de Moosdijk was voorgegaan in de start. Twee ronden voor tijd viel Sterry terug naar de zesde plaats en ver speelde zo de eindzege. In die achtste ronde schoof Geerts dus een plaats op na de val van Sterry en veroverde er dan nog eens twee op Van de Moosdijk en TK Olsen. Hij werd vierde achter Walsh, Haarup en Vaessen, en dat volstond voor de eindzege. 

Kersverse papa Shaun Simpson en  Tommy Searle lieten het thuispubliek juichen. Maar het tij zou keren toen Searle na vier ronden uit viel. Ook Simpson zou het niet tot op de finish uit zingen. Max Nagl won het duel met Arminas Jasikonis, die even later uitviel. De beslissing viel in de zevende ronde toen  Simpson én Nagl werden voorbij gebeend door Max Anstie (Standing Construct KTM). De Finse Rus (of omgekeerd) Harri Kullas werd vierde voor Ivo Monticelli (Standing Construct KTM). De mannen van Tim Mathys zouden ook de slotreeks  van peper en zout voorzien. Eerst ging Monticelli leider Simpson halen. Die zou even later uit de koers verdwijnen. Zo kreeg Anstie  een plaats cadeau en hij aarzelde even later ook niet om de stellingen van Kullas en Monticelli op te ruimen. Twee reekszege's, klaar, over en uit dus. Jasikonis en Searle bleven er nu wel op zitten en werden vier en vijf in de reeksen. He eindpodium? Anstie, Nagl en Monticelli.

In Hawkstone werd ook nog een superfinale gereden. Dat werd een vluchtkoers waarin de MX1-rijders na twee ronden de beste plaatsen bezetten. Armnas Jasikonis passeerde TK Olsen en veroverde zo de derde plaats achter de leiders Monticelli en Nagl. Olsen wed vierde voor Anstie en Geerts.

Volgende week is er nog een indrukwekkende race in Lacapelle-Marival en dan..... Argentinië.