MX World

16/04/2019 08:42 - geplaatst door Stingray

Wij duimen voor GP Limburg die voor het eerst een Europese selectie durft organiseren. Na de openingswedstrijd in Slovakije is Lommel de tweede proef op de agenda. Alles moet leiden naar de finales van de EK voor de klassen 65 en 85 cc. Op dit ogenblik worden over gans Europa gelijkaardige selectiewedstrijden georganiseerd. We verwachten in Lommel het kruim van de jonge Belgische beloften. Bovendien zijn er ook drie wildcards te verdienen voor het EMX125 cc. Deze wedstrijd die gereden wordt samen met de GP van België mag zich verheugen in de top drie van de  Denicol Sand Rookies. Je kan daar deze week nog voor inschrijven via de BMB-website.

UPDATE: er zijn dit weekeinde ook een evenement dat we vergeten te vermelden waren.

 20 en 21 april - Crazy Cross Bergeijk: hier is het niet de snelheid die telt, maar de creatie. Het is absoluut stoere cross met een knipoog, een echt familie evenement! Er is een Crazy Run, kofferbaksale, kinderactiviteiten, optreden en natuurlijk leuke manches. Er gaan zowel auto's, buggy's als motoren van start in verschillende klassen. 


Er is ook minder goed nieuws. Na een FP-post van een zekere mr. Goegebuer, enig raadslid voor een partij in Galmaarden zwicht het hele schepencollege. Ze laten voortaan één motorcross per jaar toe. VMCF die in Vollezele (deelgemeente) de Paastrofee zou organiseren zou geen vergunning gekregen hebben. Dank U meneer de burgemeester Decat en uw vier vazallen..... En wij die dachten dat een éénmalige vergunning slechts meldingsplichtig was. We gaan met rookbommen en voetzoekers naar de cross moeten komen willen we gehoord worden.

Maar komt, er wordt wel degelijk gecrosst te lande. Je zal het zien onder Thor.17 april KNMV clubcross in Hummelo en Rijsbergen

20 april FIM-KNMV: dag 1 van de 3de GP van het WK Zijspannen. Lijkt uit te draaien op een Holland-België met een Franse schjerprechter.

20 april MON Hexel On Wheels: dag 1 van een dubbelprogramma op maandag. Hier zie he alles rijden waar mee gecrosst kan worden. Van brommers, zitmaaiers, alle soort MX, austocroass. Een totaalspektakel met kermis en muziek.

20 april KNMV clubcrossen in: Hummelo, Ruurlo, Waardenburg, Harfsen, Haaksbergen, Vorden, Ritthem en Hellendoorn

20 & 21 april BMB Lommel, EK Jeugd: tweede selectiewedstrijd Noord-West Europa. Heel wat jonge Belgische en Nederlandse talenten zijner aan de slag; Teven Denicol Sand Rookies om drie plaatsjes te verdienen in de EMX tijdens de GP van België

20 & 21 april VJMO/MCLB: Laarne

20 & 21 april PCNA: Fontaines-Les-Croisilles

20 & 21 april MON: Well

20 & 21 april VLM: Heusden-Zolder, Paastrofee

21 & 22 april VMCF: Vollezele, Paastrofee - AFGELAST na de bemoeienis van Mr. Goegebuer, enig raadslid, waarna het college van burgemeester en Schepene geenv ergunning afleverde.

21 april KNMV: districtswedstrijd Westerbork

22 april MC Lille: 2de wedstrijd.

22 april AMPL: Gérouville

22 april WK Zijspan Oldebroek (NL): dag twee en eigenlijke wedstrijddagen. 

22 april MON Hexel On Wheels: dag twee van het totaalspektakel.

22 april KNMV clubcrossen in: Wemeldinge, Winterswijk-Meddo, Rutten en Gouda.