MX World

16/04/2019 08:28 - geplaatst door Stingray

Het Gebben Van Venrooy Kawasaki team heeft met Alessandro Lupino een mooie overwinning behaald in het Italiaanse Kampioenschap. Tijdens natte en gladde omstandigheden was de Italiaanse Kawasaki rijder oppermachtig in Montevarchi. Met deze twee manche overwinningen verstevigd Lupino de eerste plaats in het kampioenschap.

Lees verder..... Thor.

Tijdens de eerste wedstrijd om de Dutch Masters die werd verreden in het Brabantse Oss heeft Marcel Conijn zich goed laten zien. Tijdens de Kwalificatie zat er niet meer in dan een 14e positie. Mede door de drukte in de baan was het lastig een om een goede tijd neer te zetten. De chaos die ontstond tijdens de start van de eerste manche was niet in het voordeel van Marcel. Toch zette de jonge Kawasaki rijder goed door en finishte op een 12e positie. De start van de 2e manche was goed en Marcel begon direct in de top tien aan de wedstrijd. Een kleine schuiver in de beginfase wierp hem terug, maar Marcel zette ook nu goed door en werd op een mooie 10e positie afgevlagd. In het tussenklassement staat Marcel op een mooie 9e plaats in het MX2 Kampioenschap.

Voor de Fransman Benoit Paturel was het een lastige dag. Na de operatie aan beide armen is het vooral even zoeken voor de Fransman om het juiste ritme terug te vinden. In de tijdtraining beperkte hij de schade nog door de Gebben van Venrooy Kawasaki op de 6e positie te zetten maar tijdens de beide manches kwam de Fransman geen moment in zijn ritme. Meer dan een 7e en 9e positie zat er niet in. De komende tijd zal Benoit gebruiken om verder te werken aan zijn herstel en zal tijdens verschillende wedstrijden aan de start komen.