MX World

19/04/2019 08:27 - geplaatst door Stingray

Caine Van Pottelberg werd geboren op 26 mei 2001, en dus straks volwassen als 18-jarige. Samen met pa Helmut Van Pottelberg en ma Francine Willems wonen zij te 9900 Eeklo, Balgerhoeke, en de broers en zussen Kneesha, Wendy, Jasmine, Andy en Vicky.
Caine is het vriendje van Aïsha Cordy, hij loopt school in het 5de jaar Houtbewerking.
Zijn “speeltje” op de cross is een Husqvarna 2 takt 250cc, en hij laat zijn kunsten zien bij de Nationalen 250cc met nummer 81.
We laten de vriendelijke Caine zijn crossverhaal uit de doeken doen onder Thor!

Credits: Allewaert, Coghe.


“Ik ben beginnen crossen door een vriend van mijn papa. Zijn zoontje begon toen ook te rijden met een motortje. Ik wou dat ook graag doen en kreeg een Quadje Suzuki 50cc. Enige tijd later wou ik graag een motortje met twee wielen en ik kreeg dat ook. Mijn eerste wedstrijd waaraan ik deelnam was de sluitingsprijs te Overslag in 2007, waar ik meteen in de top-vijf terecht kwam. Zo was mijn crosscarriere gestart. Met hulp van Kenny Dult in mijn beginjaren reed ik bij VJMO. In 2008 heb mijn eerste licentie genomen en de trein was aan het bollen".

"Ik werd vice-kampioen bij de Nieuwelingen 65cc, BK-kampioen bij de Nieuwelingen 85cc, kampioen Junioren 85cc bij VJMO. Nadien bij MCLB vice-kampioen bij de Beloften, vice-kampioen bij de Junioren MX, en derde in het BK bij de Nationalen". 

"Ik probeer nu driemaal per week te trainen, zoals gewichtheffen, lopen, fietsen, en soms ook al eens gaan zwemmen. Met de motor ga ik bijna nooit trainen, tenzij mijn papa het kan regelen op zijn werk. Mijn betrachting voor de nabije toekomst is vooral blessurevrij blijven en regelmatig top-3 halen, en ook top-3 in het kampioenschap. Andere sporten beoefen ik niet, alhoewel regelmatig met vrienden gaan bmx-en voor de fun".

"Langs deze weg graag dank aan mijn ouders voor zoveel dat ze voor mij doen. Ook dank aan mijn vriendin die al drie jaren aan mijn zijde staat en nonkel Nico Haeck. Deze zorgt sinds het begin van mijn crossloopbaan voor de moto. En als het al eens niet goed gaat biedt hij heel wat mentale steun . Ook dikke merci aan Bart De Craemer voor het onderhoud van de motor, aan mijn trainers Brik Schelfaut en Jurgen Paepe waar ik elk weekend wijze raad van krijg en we al negen seizoen samen staan op de cross. En natuurlijk ook dank aan al mijn sponsors en supporters".