MX World

24/05/2019 12:47 - geplaatst door Stingray

Na de gecompliceerde knieblessure van piloot Dierckens op het einde van vorig seizoen met een inactiviteit van 5 maanden komen Arne Dierckens-Robbie Bax verrassend vroeg op kruissnelheid met een 6de plaats in de tussenstand na de eerste 5 Grand Prix in het WK zijspannen.
De Grand Prix van Tsjechië vorige week en Oekraïne van afgelopen zondag werden een groot succes met respectievelijk een 2de , een 3de, een 4de en een 9de plaats in de gereden manches. Hiermee maakt het team zijn ambitie om te kunnen wedijveren met de top 5 helemaal waar.

Meer onder Thor!

In de GP van Tsjechië liet de 2de plaats in de kwalificatiereeks op zaterdag al het beste verhopen voor de wedstrijd op zondag. Dankzij kopstart in de eerste reeks kon het team de manche afsluiten op een tweede plek. Een nieuwe kopstart in de 2de reeks met aankomst als derde eindigde in plaats 2 op het podium.

En deze positieve lijn werd ook afgelopen weekend doorgetrokken. Voor de eerste maal een 1ste plaats in de kwalificatie op zaterdag. Kopstart in de eerste heat en finish als vierde na een lichte terugval naar het einde toe. Een mindere start in de tweede reeks maar snel doorgestoten naar een vijfde plek. Na een probleem met de dodemansknop en iets te wild de achterstand willen goedmaken toch nog een negende plek veroverd. Met een 6de plek overall ook een meer dan behoorlijk resultaat.

Een enorme boost voor het team en heel veel vertrouwen voor de komende wedstrijden met een eerste start dit seizoen in het ONK te Halle op 26 mei en het GP tweeluik van Frankrijk (Plomion – 2 juni) en Estland (Kivioli – 9 juni).