MX World

17/06/2019 11:00 - geplaatst door Stingray

Julien Lieber van het Monster Energy Kawasaki Racing Team pakte een negende plaats in de negende ronde van het FIM wereld motorcrosskampioenschap in Kegums, Letland. Bovendien werd Lieber ook nog eens 25 jaar jong, dus bijno op het toppunt van zijn mogleijkheden.

Met een tiende plaats in de kwalificatiewedstrijd op zaterdag hoopte de Belg op zondag nog een top zes uitslag na zijn sterke optreden in Rusland. Helaas was hij de eerste manche direct na de start betrokken geraakt bij een valpartij en moest hij met 20 seconden achterstand de wedstrijd hervatten. Na 2 ronden heeft hij de wedstrijd met een pijnlijke elleboog moeten verlaten. Na een betere start in de tweede manche reed Julien een aantal rondes op een achtste positie. Midden in de race viel hij terug naar een elfde positie maar hij wist zich goed te herpakken en finishte uiteindelijk op een negende plaats. Julien staat op dit moment op de elfde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Lees meer onder Thor en geniet van de mooie foto's van de hand van Ray Archer. 

Julien Lieber:" Ik ben deze week ziek geweest dus ik wist dat het een zwaar weekend zou worden maar toen een andere rijder mij raakte tijdens de start van de eerste manche, werd het erger. We vielen beide en ik had erg last van mijn elleboog. Ik had geen gevoel in mijn hand maar probeerde toch nog een aantal rondes te rijden voordat ik de wedstrijd heb moeten verlaten. De tweede start was beter maar het was moeilijk om een goed ritme te vinden en ik probeerde wat kostbare punten veilig te stellen. Ik verwacht meer in Duitsland waar ik meestal een goed gevoel heb. "