MX World

17/06/2019 12:26 - geplaatst door Stingray

In Gelderland werd de slotrace, c.q. selectie EK 65 en 85 cc gereden. Straks wenkt de finale in Loket. Het EK voor dames was aan zijn slotwedstrijd toe. Hier ing de zege naar Shana van der Vlist voor Steffie Laier en Lynn Valk. 'Veterane' Laier haalt de titel binnen.

Vier Vlaamse deelnemers in de 65 cc. Maxime Lucas die het voorheen prima deed viel uit in de eerste reeks en herpakte zich met een zevende plaats in de slotwedstrijd. Hij werd zo nog 14de in de eindstand, die gewonnen werd door Lotte. Ze is ondertussen zo bekend dat ik er de familienaam niet eens bij voeg. Ian Ampoorter deed het beter met vooral een opgemerkte tiende plaats in de slotreeks. Maar hij reed slechts twee proeven en mag niet naar Loket. Wie nog wel nipt mee mag is Tyla Van De Poel. Die behaalde in de eerste reeks de zege en werd vervolgens vierde in de slotreeks en tweede in de eindstand. Van De Poel werd tiende in de totaalstand en is dus ook geselecteerd.  Jeremy De Kerpel werd 27ste. 

In de 85 cc konden de Brusselaartjes Coenen niet echt schitteren. Lucas Bruhn behaalde de zege, Lucas Coenen werd achtste, broer Sacha zestiende. Nog verderop troffen we Baptiste Beernaert, Uwe Dewaele en Tias Callens. 

Lucas en de twee Coenen zijn geplaatst voor de finale.

Credits: FB Lucas.