MX World

17/07/2019 09:18 - geplaatst door Stingray

Dit keer is de MCLB ‘Piloot in de kijker’ woonachtig te Kerckhove. Hij werd geboren op 12 augustus 1998, dus straks 21 jaar jong. Greg is de zoon van Jean-Paul en Isabelle De Vos, en het vriendje van Jamila. Hij crosst met motor KTM 350cc, momenteel bij de Internationalen B met nummer 99. Hij is lid van het Team DJP Racing.

Meer onder Thor.



Beroepshalve verdient hij de kost als kraanman bij Casier Recycling. Greg is in de vorm van zijn leven, draait goed mee tussen de A-Internationalen en behaalde tot nog toe elf (11) eindzeges op rij en zelfs een reekswinst tegen de grote kanonnen!

We laten Greg zijn crossverhaal doen: "Ik ben pas mijn eerste wedstrijden beginnen te rijden op de leeftijd van 8 jaar. Mijn eerste levensjaren was ik eerder verzot op een Quad waar ik ook rondjes op reed maar geen wedstrijden. Mijn pa wou natuurlijk dat ik crosste en ik ben dus begonnen op 8 jaar. Ik reed bij de VJMO en werd Kampioen van Belgie bij de Nieuwelingen 85 cc."

"Dan de overstap bij de Aspiranten 125 waar ik ook kampioen van Belgie werd. De volgende stap was naar de Beloften bij MCLB. De dag dat ik 14 jaar werd heb ik mijn eerste wedstrijd gereden bij de Beloften en dat was meteen goed voor een 3de podiumplaats. Ik was vertrokken voor een super jaar en won ook alle BK-proeven wat resulteerde terug met de titel als zijnde Belgisch kampioen (de supporters noemden mij mister maximum… hahaha)."

Volgende overstap was naar de Juniors, daar ben ik 2de geëindigd in het Belgisch Kampioenschap. De dag van de finale heb ik verloren met één puntje. Dan de overstap naar de Nationalen waar ik het eerste jaar uitgeschakeld werd door een zware schouderblessure. Het volgende jaar was goed begonnen maar toen werd ik geveld met mycoplasma (een zware bacterie die je lichaam aantast en uitput en ik dus niks van energie meer had). Verscheidene weken out… Toch nog erna goede wedstrijden gereden en toch nog kunnen meedingen voor de titel die ik op de dag van de finale alsnog in de wacht sleepte tegen alle verwachtingen in."

"Dan de overstap bij de grote mannen, de Internationalen. Als knaapje van 17 tussen die grote mannen, voelde me er niet zo goed bij maar soit … het was nu zo. Nu na een aantal jaren aanpassen bij de Inters (want dat moet je toch wel, want het is een grote overstap) lukt het me nu al vrij goed, ik ben heel tevreden met mijn behaalde prestaties van de laatste maanden. "

"Ik voel me goed in mijn vel en mijn conditie staat goed op punt. Ik ga wekelijks trainen op woensdag met de motor. Na mijn werk ga ik nog wat rond cruisen in Axel of Komen, ik fiets ook wekelijks en ga fysiek trainen in de fitness of thuis. Naar de toekomst toe….. Voor het BK van dit jaar sta ik al heel wat punten voor op de concurrentie maar er kan nog van alles gebeuren, dus we gaan van zondag naar zondag. We zien wel …. In mijn vrije tijd die ik niet zoveel heb door mijn werk en mijn trainingsschema, maar als ik wat tijd heb sla ik een partijtje biljart bij mij thuis met vrienden zeker niet af."

"Ik wil in het bijzonder mijn ouders bedanken die er altijd zijn voor mij. Week in, week uit, niets is hen teveel. Iedere week aan de start met een blinkende en tip top in orde motor, merci paps. Ook mijn meter Karine voor mijn kledij, botten en helm te poetsen, en mijn vriendin Jamila voor de steun. En al mijn vrienden en supporters die er altijd voor mij zijn en die me door dik en dun steunen, ga ze niet allemaal opnoemen want ’t zijn er teveel.…. Ook zeker een grote dikke dank u wel aan al mijn sponsors: Janson Floor , Kelly en Debby-ijs , C-MAC , Casier Recycling, Vymetal , Firma Beel , Motorshop Desmet, JB Car Customize. Nu zijn we ons volop aan het voorbereiden voor onze prachtorganisatie die eraan komt op 3 en 4 augustus, cross voor VJMO & MCLB te Volkegem. Dus bij deze is iedereen uitgenodigd in de Doolstraat te Volkegem . Ook aan al de helpers en vrijwilligers die een handje zullen komen toesteken al een dikke merci."