MX World

12/09/2019 11:20 - geplaatst door Stingray

Zoek het maar even op, die titel. We proberen u wat info te brengen over de eerste (van de twee voorziene) MXGP in China. Hong Kong werd afgevoerd. De geplande locatie daar leek heel mooi voor ene mini-crossje. Weliswaar in een vermaak/beurscentrum van Hong-Kong, maar  - persoonlijk - veel te klein om iets deftigs van te kunnen maken. 

Shangai, dus. U kreeg eerder deze week al een foto op MXWORLD.BE. En we proberen U onder Thor wat mere info te verstrekken. Wat overigens niet zo gemakkelijk is, wegens de combinatie van Chinese taal/Chinees internet..... Enfin, U begrijpt het wel.

Volgens een ingewijde is de baan in China een platte vlakte met tamelijk veel sprongen, tafelbergen en waves. De grond is hard maar gemengd met wat zachtere ondergrond. Niet echt zand, maar met frezen en sproeien is het een zacht parcours. Een circuit waar voorde gemakkelijkheids oplossing werd gekozen. Ik ben er zeker van dat er in de buurt van Shangia locaties zitten waar een droombaan mogelijk is. Maar hei, dit is de evolutie van het WK: steeds meer geënt op de SX maar dan wat uitvergroot. En ook niet altijd even slecht, want Frauenfeld-Gachnang blijft een mooie baan. Maar we rijden er niet meer.

De persverantwoordelijke voor het event, Yi hao Huang wis me te vertellend at de race georganiseerd word door H&H Sports protection. Ze verwachten er erg veel toeschouwers. Er zullen mogelijk tot 10 Chinenze deelnemen in de MX2 en MXGP-klasse. Er zullen geen nevenwedstrijden zijn. Bovendien is er vele randanimatie te beleven zoals muziekoptredens, Freestyle demon, minibikes voor de kinderen enz.

Wie een abonnement heeft op de uitzendingen van MXGP mag zich in de studio show verwachten aan een interview met beide wreldkampioenen Tim Gajser en Jorge Prado Garcia. 

Overigens Prado Garcia trainde dinsdag nog op de 450 met het oog op de MXoN. Daarna is hij met mekanieker Bart Dirkx om 21.00 uur vertrokken naar China. Vanuit de luchthaven is het slechts een uurtje rijden naar het circuit.