MX World

14/09/2019 10:20 - geplaatst door Stingray

We hebben nooit mee gehuild met de wolven in het bos. MXWORLD is een nieuw site en geen opinie medium. Maar toch even een persoonlijke mening ventileren: ik heb mijn buik vol van sommige circuits die momenteel eenheidsworst worden in het GP-circuit. Ik heb de indruk dat ik op bepaalde plaatsen naar een supercross baan XXL zit te kijken. Overal dezelfde table tops, wave secties, dubbels, triples……. Wat is er nu toch mis met 'echte' cross circuits, ook al zijn ze artificieel. Maar dan spreek ik over circuits als in Argentinië, Nederland (Valkenswaard), Matterley Basin, Lommel, Loket. Terug naar Fengxiang. Mooi aangelegd, goed bewerkt, maar eigenlijk gewoon een uitgerokken SX-baan. Ik begin steeds meer heimwee te krijgen, zeker nadat ik deze week -tig beelden zag van de Vet MXDN in Farleigh Castle. Of mijn eerste GP ooit in Gaillefontaine? Wohlen, Sittendorf..... Komen die circuits ooit terug?

Naar de actualiteit dan. In China werd er gecrosst, onder perfecte omstandigheden. En hoe dat verliep leest U onder Thor.

Credits:mxgp.com



Niemand is in staat om in de MX2 Jorge Prado bij te benen. Ook in Fengxiang nam hij de beste start voor Maxime Renaux en Tom Vialle. Jago Geerts was goed mee en kon na twee aanvallen de derde plaats van Renaux over nemen. Op dat ogenblik reed Vialle zelfs naar  Prado toe, maar zou naar het einde toe toch afhaken. Ondertussen ging het minder goed met Geerts. Eerst raakte hij van de baan en werd hij gepasseerd door Vlaanderen. En een halve minuut voor tijd kwam hij nogmaals ten val en zou uiteindelijk achtste worden. In de strijd om de Nederlandse selectie wist Vlaandren met zijn derde plaats beter te doen dan Roan van de Moosdijk. Die ging aanvankelijk mee, maar na een val werd hij pas tiende. O ja, Hao Cheng reed in de chronotraining slechts 33 seconden langzamer dan Jorge Prado.

In de MXGP-klasse is Tim Gajser niet goed bezig. Hij blijft de valpartijen opstapelen, zelfs twee in de kwalificatierit. Zo werd Glenn Coldenhoff leider voor Arminas Jasikonis, Jeremy Seewer en Pauls Jonass. Dat zou blijven tot het einde van de rit. Met Herlings die over Monticelli ging kregen we zo een vijftal dat mekaar niet aanviel maar wel binnen drie-en-een-halve seconde finishte. Er gebeurde op de vallen van Gajser en de opgave van Arnaud Tonus zo goed als niks. Zo wed Jeremy Van Horebeek zevende, twee plaatsen voor Strijbos. Ook Nathan Renkens kan morgen flink wat punten scoren als hij de zes Aziaten voor blijft. Waar Tiangwey Peng in de tijdstraining 51 seconden lager over een ronde deed dan Gajser…... Komaan jongens wees nu toch eens serieus!