MX World

15/09/2019 20:19 - geplaatst door Stingray

Zesendertig ronden op achtendertig reed Glenn Coldenhoff aan de leiding in China-Shangai-Fengxian. Jeffrey Herlings leidde twee ronden. Entohc volstond dat voor de tweede GP-zege op rij voor de 'Bullet'. Gelukkig werd Coldenhoff nog twee, of moeten we zeggen jammer genoeg? 'Hoff' reed een vlekkeloze eerste reeks. Daarin liet Seewer zich vallen en dat volstod om Herlings en Gajser op twee en drie te laten rijden. Pas laat in de koers kon Herlings een aanval plaatsen maar die bracht Coldenhoff niet uit evenwicht. Herlings sloot wel af in dezelfde seconde en werd tweede voor Gajser.

Toeval  of niet maar weer gingen Coldenhoff en Seewer aan de haal. Herlings was niet mee en moest van een val van Gasjer gebruik maken om derde te worden. Vervolgens ging Seewer voor de bijl. En weer toeval of niet, Coldenhoff passeerde een fractie van een seconde de finishlijn net voor het verstrijken van de officiele tijd. Net als in reeks een overigens. En het zou daarna blijken dat die extra rond er eentje te veel was voor Glenn.  Want Herlings haalde uit en passeerde zijn bloedsbroeder voor over twee weken. En Coldenhoff moest ondergaan en verloor de reeks en de wedstrijd. Al was Herlings lovend over de verliezer. 'Ik zag nooit een betere Coldenhoff' verklaarde hij bij het eerste interview. Gasjer had ondertussen een en ander recht gezet, maar Seewer plooide niet en zette zich als derde op het podium.

Jeremy Van Horebeek reed alweer een puike GP en zette zich met een zevende en vijfde plaats ook vijfde in de eindstand. Achter Gajser maar voor Jonass. Kevin Strijbos viel in de eerste reeks en kwam niet in actie in de tweede. Nathan Renkens scoorde een volle bak punten. Niet zozeer zijn verdienste maar die van de Chinezen, die nooit aan de start hadden mogen komen. Een aanfluiting!