MX World

10/11/2019 11:22 - geplaatst door Stingray

Zoals zo vaak in de geschiedenis van de Supercross van Parijs, bracht de eerste avond een 100% Amerikaans podium. Justin Barcia sloot de eerste avond van de 2019-editie van de Parijse klassieker winnend af. De winnaars van de eerste twee races van de avond, Dylan Ferrandis en Malcom Stewart verspeelden hun kansen na een val inde finale. 

Meer onder Thor!

De avond was prachtig begonnen voor Dylan Ferrandis, die de La Défense Arena in Parijs zou opblazen door Justin Hill nagenoeg te dubbelen in de laatste ronde van de 'sprint' Malcolm Stewart red in de tweede ritnaar de overwinning kon racen, terwijl Dylan de schade beperkte door vijfde te worden. Drama aan het begin van de finale, toen Dylan en Malcom ten val wkamen. Na een eerdere derde en tweede plaats voordien zette Justin Barcia zijn inspanningen in de finale voort. jeremy Martin kwam hierin twee keer ten val., de controle over de negende van de tweeëntwintig rondes verwerven en het gat op zijn landgenoten vergroten. Want met deze zege (3/2/1) werd hij dagwinnaar voor Vince Friese (5-4-4), Dylan Ferrandis (1-5-8) en Malcolm Stewart (9-1-5)

De winnaar van beide sprintraces in de SX2-klasse, Thomas Do kende een moeilijkere finale maar redde alsnog de dagzege door in de finale tweede te worden achter Brian Hsu te winnen. Die won de finale met een dikke voorsprong. Het dagklassement wordt dus aangevoerd door Thomas Do (1-1-2) voor een herboren Brian Hsu (2-3-1) en Jace Owen (4-2-3).

Podium SX1, cerdits FB SX de Paris.