MX World

23/01/2020 13:45 - geplaatst door Stingray

De WK-kalender lijkt vanaf heden definitief. Youthstream deelde vandaag mee dat ook de Spaanse GP een plaats kreeg, meer bepaald op een nog aan te leggen baan in intu Xanadu (sorry, Spaanse spelling). Het is een plaatsje op een klein half uur rijden van de luchthaven van Madrid en is bijzonder gekend voor het immens grote shoppingcenter Madrid Xanadu. Het is hier vlakbij dat de baan zal aangelegd worden. Hoe die er uit ziet weten we niet exact,  een ontwerp hebben we wel. Nu ligt het hele terrein nog braak, in afwachting van de definitieve goedkeuring door de FIM.

Wat er ook van is, dit is een toplocatie. Vlakbij een miljoenenstad, met een eigen afrit, onnoemelijk veel parking en de ruimte om een WK-waardige baan te bouwen. Het is een geaccidenteerd terrein. De mannen die in 2018 organiseerden op Redsand zullen het met lede ogen aanzien nu de hoofdstad in de kijker komt. Zeker nu Jorge Prado, titelhouder in de MX2,  hopelijk voldoende hersteld is om voor eigen volk zijn rentree te maken. Want: "In mijn agenda staat de GP van Spanje genoteerd als de belangrijkste datum van het jaar," zo liet Prado al weten. Ook de EMX125 en he WK Dames zullen hier strijden.

We zijn razend benieuwd. Misschien wel zo razend dat we eventueel voor de Telenet Playsports een gastpresentator voor deze wedstrijd  zoeken om er zelf live naar toe te gaan.

Onder Thor meer beeldende info en de ge-update kalender 2020.