MX World

27/02/2020 20:15 - geplaatst door Stingray

Zo, we gooien er een titel tegen aan die zo op de frontpagina van een roddelkrant had kunnen staan. Of op destarpagina van Bing zoekmachine. Maar het vluggertje dat we hier bedoelen is een mini-portret-interview met Brenda Wagemans, een van de snelste dames van het land.

Want 3 IMBA damestitels en een handvol bij de VMCF, dat kan tellen.

Credits: FB Wagemans.

Maak kennis met Brenda onder Thor.



Brenda staat zaterdag en zondag aan de start van het WK voor Daems in Matterley Basin. Naast haar nog twee landgenotes, Britt Van Muylem en de nummer 4 van het WK 2019, Amandine Verstappen.

Wagemans: "Mijn seizoen is goed gevuld. Normaal rij ik VMCG. Ik ga voor een vierde IMBA titel en zoals je al ziet ga ik 3 GP's mee pakken, te beginnen met die van dit weekeinde. en als er dan nog een gaatje valt, doe ik mee met de oldtimerwedstrijden."

"Ik weet niet wat ik van het komende seizoen mag verwachten. De vorobreiding was een stuk korter, omwille van he slechte weer. Mar ik zal al heel tevreden zijn als ik geen blessures op loop. Ik heb enorm plezier vna het rijden."

" Ik ben afkomstig uit Mol en werk in een doe het zelf zaak waar ik vooral administratief bezig ben op het kantoor. Door mijn zittende job probeer ik s’avonds wel nog zoveel mogelijk te gaan sporten omdat mijn conditie me anders in de steek laat. Ik woon nog thuis en heb geen partner. Ik ben begonnen toen ik 8 jaar was dus ik cross bijna 20 jaar.
Mijn vader had een PW gekocht om wat in de tuin te rijden maar met de eerste rit reed ik meteen tegen een boom en was de zin al over. Toen mijn broer begon met crossen had ik de smaak weer te pakken."

Ik ben mijn sponsors heel dankbaar want zij maken het natuurlijk ook mogelijk om deel te nemen aan de WK- en EK-wedstrijden. Dit is best een duur grapje maar natuurlijk wel super om mee te maken. Daarom een dikke merci aan JG93 MX Service & Tuning, Denicol Motor Oils, Verhoeven droogzuiging, Slagerij en Vleeshal Filip, WMX Shop,  Luma Keuken, Team Zoutleeuw, LSP , Empire Logomats Milieumatten en YSS suspensions.