MX World

28/02/2020 10:12 - geplaatst door Stingray

De première van de GASGAS crossmotoren is een van de best bewaarde geheimen van de laatste jaren. Hoe vaak polsten wij niet bij onze bronnen. Maar steevast luidde het antwoord: de vrijdag voor Matterley Baisn maken we alles openbaar.

En zo gebeurde.

Credits: GasGas

Alles onder Thor.



Het nieuws als zou het Standing Construct Team op fonkelnieuwe GASGAS motoren gaan crossen sloeg op zijn beurt al in als een bom. KTM heeft er een handje van aan om dergelijke realisaties te doen. Net zoals met Husqvarna namen zij participatie in het van origine Spaanse  GASGAS. Om er meteen mee uit te pakken. En niet zo maar, maar gelijk op topniveau met Glenn Coldenhoff en Ivo Monticelli bij Standing Construct in de MXGP en metDiga Pro Cross in de MX2 met Jeremy Sydow en de revelatie van vorig seizoen Simon Laengenfelder.


Robert Jonas, VP Motorsports Offroad (vrij vertaald): “Dit is een belangrijk moment voor al wie betrokkenis bij GASGAS. Het is een nieuw hoofdstuk want voor het eerste zal het merk aanwezig zijn  op het hoogste motorcross niveau. GASGAS heeft al een rijke offroad geschiedenis. We denken met Standing Construct en Diga Procross twee teams te hebben die kunnen tonen waar we voor staan. De start van het seizoen is altijd een speciaal moment. Voor GASGAS is dit eveneens historisch. We weten dat al onze rijders zich terdege hebben voorbereid en we kijken er naar  uit hoe ze gaan presteren.Matterley Basin is een sleutelmoment. Vanaf hier gaan we ons merk globaal promoten."

Insiders vertellen ons dat de huidige GASGAS een volbloed KTM is. Maar net zoals dat andere huismerk kan het van de enorme know-how van KTM profteren en in 2021 zou er al een duidelijke evolutie te merken moeten zijn voor de productiemotoren.

Het wordt dus zondag uitkijken naar wat Coldenhoff, Monticelli, Sydow en Laengenfelder tonen op de GASGAS. 

Zie HIER de promoclip.