MX World

28/02/2020 10:26 - geplaatst door Stingray

De start van het WK-seizoen is ook vaak de start van de informatiestroom. KTM maakte bekend dat Jeffrey Herlings minstens nog tot eind 2023 op KTM zal rijden

De viervoudige wereldkampioen begint aan zijn elfde seizoen in de GP's en steeds op een Red Bull Factory KTM. Dat leverde een indrukwekkend palmares op: 86 GP-zege's, vier wereldtitels (drie in MX2, 1 in MXGP). Het kende ook dramatische momenten zoals het ultieme verliest van een MX2-titel na een blessure. En vorig jaar toen het herstel eindelijk daar was, maar meteen weer werd herroepen na een nieuwe voetbreuk (nota bene nadat hij de reeks gewonnen had).  Eind vorig seizoen reed Herlings alle frustraties van zich af toen hij met Coldenhoff (ook KTM) en Vlaanderen (Honda) in eigen huis de MXoN op zijn naam schreef. Het TT-stadion had hij ook al eerder laten ontploffen met de wereldtitel.

Foto: KTM.

Een interview onder Thor.

Jeffrey Herlings: “Ik ben echt gelukkig. Ik ben al bi KTM sinds 2009. Op het einde van dit contract zal dat dus 15 jaar zijn. Ik werk al samen met KTM en zijn crew vanaf mijn veertiende. Ik voel me vereerd dat ik er nog eens vier jaar kan bij doen. Het is leuk dat dit bekend raakt bij de start van het WK-seizoen 2020."

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: “Dit contract betekent persoonlijk veel voor mij.  We gaven Jeffrey en zijn familie in 2009 ons woord dat we goed voor hem zouden zorgen. We wisten dat hij een grote toekomst had, waar wij deel van wilden uit maken. We hebben ups en downs mee gemaakt met Jeffrey die als zijn overwinningen en titels in die periode op één merk motor behaalde. Ik hoop zelfs dat Jeffrey bij ons blijft zelfs na zijn actieve carrière."