MX World

10/08/2020 09:38 - geplaatst door Stingray

Gisteren kreeg u een flash verslag van de feiten in de MXGP in Kegums I. Vandaag een echt race verslag zoals het hoort.

Alles onder Thor.

Credits MXGP

In de openingsrace van de MXGP was het Tim Gajser van Team HRC die de eerste FOX Holeshot claimde. Hij werd op de voet gevolgd door Glenn Coldenhoff, Standing Construct GasGas Factory-rijder en Arnaud Tonus van Monster Energy Yamaha Factory Racing. Tijdens de tweede ronde kon Coldenhoff naar de leiding springen (heeft iemand dit gezien - ik miste het blijkbaar?), terwijl Jeffrey Herlings van Red Bull KTM Factory Racing op de negende plaats vertoefde. Herlings was zwaar gevallen in de training. Arminas Jasikonis van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing had een redelijk goede start en zat in in de beginfase van de race achter Arnaud Tonus (viel later weg) en Jeremy Seewer beiden voor Monster Energy Yamaha Factory Racing en Clement Desalle van Monster Energy Kawasaki Racing. In de vierde ronde slaagde Romain Febvre van Monster Energy Kawasaki Racing er in om de vierde plaats van Jorge Prad van Red Bull KTM te veroveren. Toen Gajser halverwege de race de leiding over nam van Coldenhoff, probeerde Jasikonis een weg te vinden langs Desalle en Herlings, en toen hij de twee rijders een paar ronden later passeerde, richtte hij zijn zinnen op de 5e plaats. Met nog 5 minuten en 2 ronden te gaan, begon Herlings aan een missie langs Prado, Jasikonis en ademde hij ook al in Seewers nek. Tegen het einde van de race slaagde hij erin de Yamaha-rijder te passeren en 4e plaats te eindigen. Gajser won voor won, met Coldenhoff  en Febvre.

Toen de gate viel voor de tweede MXGP-race van de dag, was het de Factory GasGas-machine van Coldenhoff die als eerste de FOX Holeshot-lijn bereikte, gevolgd door Gajser en Seewer die ook snel startten. In de eerste ronden leidde Coldenhoff voor Gajser, Seewer, Prado, Desalle, Febvre en Jasikonis.Tonus zat er nu niet bij. Jasikonis, aangemoedigd door deLitouwse fans lag erop gebrand om een ​​show op te zetten, want hij schoof snel voorbij Desalle  en vervolgens Prado voor de 4e positie. Een paar ronden later opende Febvre de jacht op Jasikonis voor de 4e plaats en kwam uiteindelijk als beste uit de bus .Antonio Cairoli van Red Bull KTM Factory kende een zware dag in Kegums. Hij moest zich een weg banen door de achterhoede van het veld om  uiteindelijk als 17e te fnishen. Maar alle ogen waren gericht op de 3 renners vooraan, met Coldenhoff, Gajser en Seewer allemaal dicht bij elkaar. Tijdens dat punt van de race was het moeilijk om een ​​duidelijke winnaar te voorspellen, aangezien ze alle drie voluit gingen. Gajser pushte iets te veel en ging er behoorlijk hard af in beneden op de wave sectie. Dit gaf Coldenhoff een beetje ademruimte, hoewel Seewer niet afliet. In de laatste twee ronden zagen we de GasGas- en Yamaha-fabrieksrijders in felle strijd verwikkeld, maar Coldenhoff hield het hoofd koel en won de reeks en de wedstrijd. Seewer eindigde 2e voor Febvre, Herlings, Gajser en Jasikonis die 6e werd. 

Al met al was het een historische dag voor GasGas en Glen Coldenhoff, want ze claimden de eerste racewinst en het podium voor de fabrikant. Tim Gajser was 2e overall, met Febvre op de 3e trede van het podium, een ongelooflijke prestatie voor zijn eerste MXGP-race van het jaar. Ondanks het missen van het podium, slaagde Jeffrey Herlings er toch in om de voorsprong in het kampioenschap vast te houden terwijl we woensdag de vierde ronde ingaan met de MXGP van Riga!

Glenn Coldenhoff: “Het was een geweldige tweede race, ik maakte geen foute. Ik deed gewoon mijn eigen ding, uiteindelijk pushte Jeremy hard. Toen ik op Seewers pitboard zag dat hij voor de reeks ging en ik niet wist waar Gajser zat heb ik echt hard doorgeduwd. Ik ben zo blij met de overwinning "

Tim Gajser: “Ik voelde me geweldig, rijden was goed in het begin. Het was niet zo gemakkelijk om een ​​lijn te vinden om te passeren. Ik volgde Glenn in de eerste helft van de race. Toen kwam ik dichtbij, en ik probeerde hem te passeren. Bij het schakelen op de wavesectie ging ik dwars en viel. Gelukkig kon ik hernemen. Ik probeerde aan het einde te passen om Jeffrey te duwen, maar ik kon het ritme niet meer vinden. Over het algemeen ben ik blij, het is pas de eerste race na zo'n lange pauze, dus ik wil iedereen enorm bedanken ”.

Romain Febvre: “Het was goed. Dit is mijn eerste MXGP-race van het jaar. We zijn van ver gekomen na mijn blessure. Ik heb de eerste twee GP's niet gereden. De laatste paar ronden waren ingewikkeld. Ik eindigde twee keer als derde, dus ik ben blij dat ik op het podium sta.