MX World

10/08/2020 09:56 - geplaatst door Stingray

De MX2-rijders waren vandaag de eersten die zondag aan de start kwamen. Toen het hek viel, was het Tom Vialle van Red Bull KTM Factory Racing met de FOX Holeshot gevolgd door Jago Geerts van Monster Energy Yamaha Factory MX2, gevolgd door Roan Van de Moosdijk van F&H Kawasaki Racing en Ruben Fernandez van het SDM Corse Race Team. Geerts kwam toen ten val  op de tweede plaats en zakte terug naar de negende positie, wat betekende dat hij het moeilijk had om de leiders bij te benen.

Verder lezen onder Thor.

In de vierde ronde bestond de top vijf uit Vialle, Moosdijk, collega F&H Kawasaki Racing coureur Mathys Boisrame, Red Bull KTM Factory Racing Rene Hofer en Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing. De pech van Geerts was nog niet voorbij en in de zesde ronde viel hij opnieuw fel terug. Een paar ronden later werden we getrakteerd op een mooie strijd tussen Boisrame en Hofer die op topposities jaagden. Niet lang nadat Hofer naar de vijfde plaats zakte voerde Fernandez een pass op de KTM-rijder uit. Ondertussen was Ben Watson van Monster Energy Yamaha Factory Racing verwikkeld in een gevecht met Maxime Renaux van S.M Action - M.C Migliori - J1 Racing. Watson maakte toen een fout en ging van de baan af. Met nog 3 ronden te gaan zette Vialle door. Van de Moosdijk probeerde een gezonde afstand te bewaren. Ondertussen scheidde Fernandez de twee Kawasaki-rijders met Boisrame op de vierde plaats gevolgd door Hofer, Watson, Renaux en Alvin Ostlund van Honda Assomotors. Het was uiteindelijk Vialle die als eerste over de finish kwam, gevolgd door Van de Moosdijk en Fernandez.

In race twee was het opnieuw Vialle met een vliegende start en pakte voor de tweede maal de FOX Holeshot in Letland, voor Boisrame en Van de Moosdijk daar ook. Hoewel Geerts snelle naderde en tegen het einde van de ronde in de top 3 stond. Tegenslag voor voor Red Bull KTM Factory rijder Rene Hofer die uitviel met een kapot voorwiel. Na die slechte eerste race verspilde Geerts geen tijd in de tweede. Hij probeerde snel Van de Moosdijk te passeren. Een paar ronden later drong Geerts ook bij Vialle aan toen ze zij aan zij richting de start reden. Geerts  vond het gaatje dat nodige was om zich een een weg te banen langs de Fransman om de nieuwe raceleider te worden. Tijdens de aanval op Boisrame verloor Fernandez zijn evenwicht en crashte. Het kostte   een paar verloren posities. Ruben herstelde redelijk en werd zevende. Naar het einde toe wilde Watson graag van de Moosdijk passeren maar dat lukte niet en hij werd vijfde. We werden op sensatie getrakteerd in de laatste ronde, toen Vialle Geerts klem zette en hem passeerde bij het ingaan van de laatste ronde. Beiden gingan aan op te winnen, maar Vialle maakte een fout waardoor Geerts terug naar de leiding sprong en deze ook behield. Boisrame eindigde als derde, voor ploegmaat van de Moosdijk. Vialle pakte de eindzege met een dubbel podium voor F&H Racing, aangezien Moosdijk en Boisrame respectievelijk 2 en 3 eindigden.

Tom Vialle: “Ik passeerde Jago in de laatste ronde maar hij passeerde me weer. Ik was erg moe. De eerste race was goed, de tweede race was het erg warm. De week voordien in België was het niet zo heet dus het was een een beetje moeilijk”.

Roan Van de Moosdijk: “Ik had twee goede starts in de top 5 en daarna bleef ik de hele dag rustig. Ik reed een constant tempo. In de eerste race behaalde ik mijn beste resultaat in de MX2 en in de tweede race had ik een klein probleempje met mijn motor, maar we zijn erin geslaagd om te finishen”.

Mathys Boisrame: “Voor mij was het een goede dag. Hoewel, in de eerste race brak in de start mijn voorrem. Ene hele rreeks zonder rem rijden is niet gemakkelijk. Ik eindigde als vierde. In de tweede race begon ik als vierde. Ik was snel en bleef kalm. Ik ben blij dat ik op het podium sta ”.