MX World

25/09/2020 10:42 - geplaatst door Stingray

Dat stelt Infront Motor Racing in een persbericht. Zo nemen ze voorlopig alle twijfels weg rond het al dan niet doorgaan van de Spaanse MXGP. Want ook de promotor heeft geen kristalen bol, en eerlijk gezegd, ik vindt dat ze door creatief te werken toch het WK 2020 hebben gered. Hoe dan ook, en dat is mijn persoonlijke mening.

Over de drie Belgische wedstrijden, volgend op Spanje, is ons kortelings een formeel persbericht beloofd.

Het circuit wordt uitgetekend naast het Shopping center intu Xanadu, op de foto links langs de Barranco de las Cabezas (het ravijn van de hoofden.). De baan ligt ongeveer 4 km van de luchthaven van Madrid (en net geen 17000 km van Hèttals). Méér fotos ook onder Thor.

Lees het vrij vertaalde Infront bericht onder Thor.

MONACO (Prinsdom Monaco) 24 september 2020 - Het FIM Motocross Wereldkampioenschap zet zijn spannende seizoen tot nu toe voor, vooruitkijkend naar de MXGP van Spanje die voor de eerste keer zal plaatsvinden in Arroyomolinos, bij Madrid op 10-11 oktober.

Oorspronkelijk gepland voor april, werd de Spaanse Grand Prix verplaatst naar een latere datum vanwege veiligheids- en reisbeperkingen van de COVID-19-pandemie. Dankzij de samenwerking die Infront Moto Racing had met de FIM, de organisator Last Lap, de overheid, de Hoge Sportraad en de Motorfederaties van Madrid en Spanje, zal de race over een paar weken plaatsvinden in het intu Xanadú-winkelcentrum, in de gemeente Arroyomolinos.

De MXGP van Spanje markeert de terugkeer van de Spaanse Grand Prix op de kalender van het FIM Motocross Wereldkampioenschap. Dat heeft voor veel opwinding gezorgd voor de Spaanse fans die graag de jonge Spanjaard Jorge Prado persoonlijk op het circuit wilden zien, vooral gezien zijn recent succes in de MXGP-categorie. De MXGP van Spanje zal ook gastheer zijn voor de EMX250 en EMX125 klassen. 

Helaas verloopt de Spaanse GP dit seizoen achter gesloten deuren, zonder toeschouwers, naast aanvullende veiligheidsmaatregelen die tijdens de afgelopen Grand Prix met succes zijn geïmplementeerd. Deze extra maatregelen, waaronder Covid-19-tests, het dragen van beschermende maskers, sociale afstand nemen en hoge normen voor hygiëne zijn ingevoerd om de gemeenschap, de rijders, teams, media, personeel en elk ander MXGP-paddockpersoneel ter plaatse te beschermen.

MXGP kijkt ernaar uit om eindelijk terug te keren naar Spanje voor meer onvoorspelbare race-actie waar fans op zijn getrakteerd tijdens de laatste talloze GP's, aangezien de beste MXGP-rijders zullen strijden om de eerste plaats.