MX World

31/10/2020 19:21 - geplaatst door Stingray

De tweede reeks  heeft uitsluitsel gebracht voor de wereldtitel Motorcross bij de dames. Nadat ze in de eerste reeks virtueel de leiding had genomen volstond het voor Courtney Duncan om via een derde plaats haar tweede titel op rij vast te leggen. 

Hoe de eerste reeks verliep las U eerder, reeks twee kan u nog nalezen onder Thor.

Duncan 187  punten, van de Ven 182 punten Papenmeier 182 punten, Fontanesi 171 punten. Zo begonnen we aan de laatste reeks van het WK 2020. De vlekkeloze start bracht  Nancy van de Ven aan de leiding voor Shana van der Vlist. Dat was de vreemde eend in de bijt want achter haar reden Fontanesi, Duncan en Papenmeier. Tot onze verwondering lanceerde van der Vlist zelfs een aanval op van de Ven maar die kon pareren. In de derde ronde  passerde Duncan Fontanesi en stootte lans van de Vlist door naar de tweede plaats.  Een ronde later werd van der Vlist ook gepasseerd door Fontanesi. Op dat ogenblik was Duncan virtuele wereldkampioene. Tot drie ronden voor tijd Fontanesi plotseling de tweede plaats van Duncan over nam. Nu was er nog niks aan de hand voor de Nieuw-Zeelandse maar ze mocht die derde plaats niet meer uit handen geven. Dat gebeurde ook niet meer. Van de Ven won de reeks voor Fontanesi, Duncan en Papenmeier. Zo behaalde Nancy en Courtney allebei gelijke punten. Maar met het aantal behaalde reekszege's trok Duncan de Red Plate definitief naar zich toe. Papenmeier werd derde voor Fontanesi en Lynn Valk. Voor van de Ven een bittere pil. Het leek wel op een herhaling van Montbéliard in 2017 waar ze als leidster de slotwedstrijd in ging, en na afloop zelfs zonder podiumplaats naar Zeeland moest. 

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de gedubbelden de wedstrijd een beetje ontsieren. Niet door hun eigen fout - ze rijden tensloote ook voor hunplaats - maar de blauwe vlaggen bleven net als in de eerste reeks in gebreke. Toch ons licht eens opsteken hoe dat feitelik geregeld is.