MX World

19/11/2020 20:16 - geplaatst door Stingray

Er werd nogal wat afgegokt toen JM Honda Racing zijn team versie 2021 voor stelde. Met de voorgestelde namen had Jacky wel -tig teams kunen vormen. Maar hoe het uiteindelijk afliep leest U onder Thor.

Credits: shotbyBavo/Honda Pro Racing
.JM Honda Racing kondigt met trots een compleet nieuw en opwindend rijdersduo aan voor 2021. Voormalig wereldkampioen bij de junioren Henry Jacobi en Michele Cervellin zullen voor hun tweede seizoen in MXGP aan de start de rij gaan staan ​​op de gloednieuwe Honda CRF450R.
Henry Jacobi veroverde in 2019 twee MX2-podia en een sterke vijfde plaats in het algemeen klassement, voordat hij doorging naar de koningsklasse. De keiharde 24-jarige Duitser reed naar een sterk MXGP-debuut in Matterley Basin, waar hij 9e eindigde, maar blessures weerhielden hem ervan zijn volledige potentieel te realiseren.

Bekend om zijn sterke arbeidsethos en vastberadenheid, behaalde Jacobi nog steeds een veelbelovende 8e plaats in de manche op Mantova 1 en twee 11e overall plaatsingen. Met een goede wintervoorbereiding zou de ADAC MX Masters-kampioen 2018 in staat moeten zijn om voor verrassingen te zorgen en het MXGP-establishment uit te dagen.

De Italiaanse Michele Cervellin (24) keert terug naar Honda na twee jaar in het MX2-wereldkampioenschap op de CRF250R te hebben doorgebracht. De dubbele Europese SX en zevenvoudig Italiaans kampioen heeft naam gemaakt met zijn indrukwekkend soepele stijl en motorcontrole.

Na een reeks van top-5 resultaten en een carrière als beste zevende in de MX2 twee jaar geleden paste "Micky" zich snel aan de grotere motor aan in zijn rookieseizoen in de MXGP-klasse. Cervellin toonde flitsen van zijn bekwaamheid en reed in verschillende reeksen in de top 10. 

De 2021 MXGP Wereldkampioenschappen motorcross beginnen op 3 april in Muscat, Oman.

Henry Jacobi: “Het is een erg druk en ook best stressvol jaar geweest voor iedereen in het wereldkampioenschap motorcross. Dit is echter een geweldige manier om het seizoen voor mij af te sluiten! Ik kijk er echt naar uit om samen te werken met de JM Honda Racing-crew. Ik zal zeker deel uitmaken van een heel goed team en het zal gaaf zijn om alle knowhow van Jacky (Martens) aan te boren. Van de motor tot de onderdelen en de ondersteuning om me heen, ik zal alles tot mijn beschikking hebben om goede resultaten te behalen. Toen ik op Husqvarna zat, keek ik al naar Jacky op omdat hij het fabrieksteam in MX2 leidde en ik wilde aan dat programma deelnemen. Zoals we allemaal weten is dat niet gebeurd, maar nu krijg ik toch de kans om met hem en het JM Honda Racing-team samen te werken! ''

Michele Cervellin: "Ik ben echt heel blij met deze deal! JM Honda Racing zal mij een geweldige kans geven om te groeien als rijder, want ik zal naar België verhuizen om nauw samen te werken met Jacky Martens en het team. Om met zo'n goed team de volgende stap in mijn carrière te maken is super motiverend, ik kan niet wachten om aan de slag te gaan voor het nieuwe seizoen! Het is natuurlijk ook fijn om weer terug te zijn bij Honda. Ik zat tien jaar op Honda-motoren, ik begon op de CRF150R en maakte me een weg door de gelederen met het merk. Vooral nu met de geweldige nieuwe CRF450R had de timing niet beter kunnen zijn om weer bij Honda te komen. ”

Jacky Martens, teammanager: “We zijn superblij met onze line-up voor 2021 rijders en erg enthousiast over ons technische pakket op basis van de geheel nieuwe CRF450R. Ons eerste jaar in de MXGP-klasse en alle omstandigheden rondom het afgelopen raceseizoen waren buitengewoon uitdagend, maar we hebben bewezen dat de basis juist is. Henry is een zeer toegewijde rijder die zich inzet om te blijven verbeteren. Hij heeft al geweldige dingen laten zien in de MX2 en het lijdt geen twijfel dat hij ook in de MXGP dingen kan laten gebeuren. Wat Michele betreft, willen we hem graag de tools geven om zijn fietsvaardigheden volledig te benutten. Hij is een rijder die ik al een tijdje volg en zijn eerste test op de CRF450R was al indrukwekkend. Terug zijn op een Honda is als een thuiskomst voor hem, voor JM Honda is hij de perfecte fit om het seizoen 2021 in te gaan! ''

Gordon Crockard, Honda off-road racing manager: “Na de turbulentie van 2020, zijn we verheugd om 2021 in te gaan met zulke veelbelovende jonge rijders in samenwerking met JM Racing. Als ik aan de nieuwe CRF450R denk, sluit hij in veel opzichten aan bij het JM Honda Racing Team, Henry en Michele in de 450cc MXGP-klasse, jong, fris, opwindend en vol potentieel. De nieuwe rijders, met de nieuwe fiets, in het nieuwe seizoen zorgen allemaal voor levendige energie. Ik denk dat het startpunt van de MXGP-kalender in april een voordeel is voor onze nieuwe rijders om ontwikkeling op te bouwen en mee te groeien met Jacky en zijn team. Ik ben erg blij en heet Henry en Michele welkom in onze Honda-familie. "