MX World

22/11/2020 11:41 - geplaatst door Stingray

Na een puik seizoen 2020  met bronzen medailles, zowel in het MX2 Wereldkampioenschap als in het EMX250 kampioenschap, staat het Emiliaanse team onder leiding van Emanuele Giovanelli en Matteo Migliori in 2021 voor een nieuwe uitdaging.

Het eerste grote nieuws over het team is de overgang van het Japanse Yamaha naar het Spaanse (nu ja...) GasGas. Dat werd onlangs overgenomen en nieuw leven ingeblazen door KTM. De officiële naam van het Emilian-team zal dus SM Action GasGas Racing Team Yuasa Battery zijn.

Meer onder Thor.

Het team wordt officieel ondersteund door het in Oostenrijk gevestigde moederbedrijf GasGas Racing; de hoofdsponsor van het team wordt de Japanse bedrijfsleider in de wereld van motoraccu's Yuasa Battery.

Veel natuurlijk ook het nieuws over de ruiters. Naast het jonge Italiaanse talent Andrea Adamo, die deze zomer al herbevestigd werd tot 2023, komt landgenoot Alberto Forato. Beide rijders staan ​​opgesteld in de MX2-klasse en hebben de Internazionali d'Italia en het MX2 Wereldkampioenschap als doel.

Wat Alberto betreft, zijn seizoen 2020 in het MX2 Wereldkampioenschap eindigde met een 16e plaats algemeen. De Venetiaan was de hoofdrolspeler van goede heats gedurende de reeks met het beste resultaat behaald in de eerste ronde van Matterley Basin, waar Forato in race 1 de 5e plaats behaalde. Van de twintig betwiste heats raakte de Venetiaan zestien keer in de puntenzone, een meer dan positief resultaat.

Andrea Adamo had in plaats daarvan een ongelukkig seizoen met een blessure aan beide polsen die hem uit alle races hielden. De start van het seizoen was  positief voor de Siciliaan, met de 3e plaats in de openingsronde van het EMX250 kampioenschap op het Nederlandse circuit van Valkenswaard.

Naast de twee 'toprijders' op de GasGas MC 250 F zullen er ook enkele andere rijders bij komen. Dat zal later verkondigd worden. Zij zullen aanzetten in het Italiaanse MX Prestige kampioenschap en de EMX250.

Alberto Forato # 303: "Ik ben erg blij dat ik de overeenkomst heb bereikt met het team en ik kan niet wachten om weer op het zadel te stappen. Op dit moment wacht ik op de definitieve genezing van mijn schouder, maar ik ben al begonnen met de fysieke training en binnenkort zal ik weer op de fiets kunnen rijden. De verandering is niet radicaal omdat deze motor erg lijkt op de Husqvarna. Ik ken het team al heel lang en we hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. De voorwaarden zijn ideaal en ik ben klaar voor dit nieuwe avontuur! "

Andrea Adamo # 80: "Na de verlenging van mijn contract tot 2023, begint het serieus te worden. Dit jaar omvat het programma de Internazionali d'Italia MX en het hele MX2 Wereldkampioenschap; het is een geweldige uitdaging, maar ik ben energiek en gemotiveerd en kan niet wachten om aan de slag te gaan. "

Emanuele Giovanelli (Team Manager): "We zijn erg blij met de keuze die is gemaakt met betrekking tot onze rijders voor het seizoen 2021. Jarenlang hebben we geprobeerd om Alberto Forato bij ons te hebben en dit jaar is het eindelijk gelukt. We hebben een overeenkomst met Andrea tot 2023 dus wat te zeggen. We hebben een volledig Italiaans team maar bovenal samengesteld uit zeer sterke rijders, dus we hebben alle voorwaarden vervuld om het goed te doen. We zullen de rijders binnenkort informeren over de Italiaanse MX en het EMX250 kampioenschap. "