MX World

24/11/2020 11:31 - geplaatst door Stingray

Voor het derde jaar op rij zal Honda France SR Motoblouz volgend seizoen strijden in het MXGP Wereldkampioenschap, met een nieuwe line-up. Bij het team keert Nathan Watson terug naar de MX en hij zal er Benoit Paturel als teamgenoot bij krijgen.

Meer onder Thor!

Enkele weken na de introductie van zijn line-up voor de Beach Races (Nathan Watson, Lars Van Berkel en Richard Fura, met Matheo Miot als supportrijder), is Josse Sallefranque verheugd te kunnen bevestigen dat het SR-team ook in 2021 zal deelnemen aan het Franse kampioenschap motorcross en aan het WK MXGP. Hij biedt Nathan Watson een geweldige kans om terug actief te zijn in de Motocross, nadat hij gedwongen werd om succesvol over te stappen naar Enduro en Beach Races. Ook krijgt Benoit Paturel na zijn pechjaar ook een kans in de MXGP.

Nathan, derde in de MXoN 2019 met Team Great Britain, proefde van de MXGP gedurende de laatste Belgische ronde, waar hij in één manche een elfde positie behaalde. Benoit, winnaar van de MXoN 2016 met Team Frankrijk, scoort dit seizoen verschillende top acht resultaten. Ondanks het missen van verschillende ronden vanwege een blessure halverwege het seizoen. Beide rijders worden getraind door Christophe Meyer, en zullen de Franse Elite (eerste ronde op 14 maart in Castelnau de Levis) en het MXGP kampioenschap (eerste ronde op 3 april in Oman) betreden.

Nathan Watson: "Ik vind het heel spannend om weer in MXGP te komen! Ik wilde de afgelopen jaren weer motorcross racen en nu ik de kans heb, wil ik er het beste van maken! ''

Benoit Paturel: “Ik ben heel blij met deze kans en wil Josse bedanken voor het vertrouwen en het zitje. Ik ben blij dat ik op een Honda kan blijven rijden, want ik heb zo'n geweldig gevoel bij deze motor. Het zal leuk zijn om weer met een Frans team te werken, terug te zijn in de Franse series en ik kan niet wachten om met Christophe Meyer aan de slag te gaan. "

Josse Sallefranque: “Ik ben erg blij dat ik een nieuw en jong team heb, na twee jaar naast Jeremy die ons zijn ervaring bij bracht. We zullen onze Franse MX1-titel verdedigen, en in de MXGP verwachten we opnieuw het beste privéteam te zijn met top twaalf resultaten. Met onze trainer Christophe Meyer stellen we al onze ervaring en kennis ter beschikking aan Nathan en Benoit; we kennen hun potentieel, nu is het aan het team om hen te helpen de resultaten te behalen die we allemaal verwachten. "