MX World

20/01/2021 22:16 - geplaatst door Stingray

Aansluitend op onze breaking post over Strijbos/Yamaha/ Gebben VanVenrooy hier nu het volle persbericht.

Onder Thor.

Het Gebben van Venrooy Yamaha Racing team had al eerder Calvin Vlaanderen en Brent van Doninck bevestigt voor seizoen 2021 maar het team is nu ook enthousiast dat ze bekend kunnen maken dat ze nog een rijder hebben weten te contracteren.

De ervaren Kevin Strijbos is de derde rijder binnen het Nederlandse MXGP team. Het team is ervan overtuigt dat Strijbos zijn kennis en ervaring mee kan brengen en aankomend seizoen alleen nog maar beter kan presteren.
Strijbos zal aan de start komen in het wereldkampioenschap MXGP en de Dutch Masters of Motocross. De Belg heeft veel ervaring met het ontwikkelen van de motor en zal het team hierin ook versterken.
Het wereldkampioenschap MXGP zal van start gaan in het weekend van 2 en 3 april in Oman en het team kijkt met veel motivatie uit naar de start van het nieuwe seizoen.

Commentaar Kevin Strijbos: ‘’Ik heb een contract getekend met Gebben van Venrooy Yamaha voor 2021. Ik ben heel blij dat ze alles wat in hun macht lag om dit bewerkstelligen hebben gedaan. Ook van mijn kant, we wilden van beide kanten dat dit zou gaan werken en het op de beste mogelijke manier aanpakken. Ik ben heel blij dat we tot een akkoord zijn gekomen en dat ik nog een jaar door kan gaan.

Ik kijk er naar uit om terug te keren op Yamaha. Ik denk dat het standaard al een geweldige motor is. Als ik naar vorig jaar keek, denk ik dat de Gebben van Venrooy motoren heel goed zijn en ik wil er zo snel mogelijk opstappen om te voelen hoe het gaat. Ik wil Gebben van Venrooy Racing bedanken voor deze mogelijkheid, en sponsors zoals Hens omdat die er al vanaf dat ik Grand Prix’s rijd bij zijn. Hij is een vriend, privé sponsor en altijd een grote steun voor mij geweest om het te laten werken. Ik ben blij met hoe alles eruit ziet voor het aankomende seizoen.’’

Commentaar Klaas Hattem (teammanager): ‘’Het Gebben van Venrooy Yamaha team is blij om de overeenkomst met Kevin Strijbos te bevestigen. Het team is er blij mee dat ze zo’n ervaren rijder aan boord hebben die de jongere rijders kan ondersteunen in hun ontwikkeling in de MXGP klasse. Kevin zal deel gaan nemen aan het wereldkampioenschap MXGP maar ook de Yamaha YZF450 verder ontwikkelen voor het team.

Het is zonder twijfel dat de ervaring van Kevin ervoor kan zorgen om meer balans in het team te krijgen. Het is belangrijk dat de rijders elkaar tijdens de trainingen sterker kunnen maken. Kevin heeft veel ervaring, is zeer gestructureerd en kan het team zeker naar een hoger niveau brengen. De structuur van het team past perfect bij YMBNL (Yamaha Motor Europe Branche Benelux), die het Gebben van Venrooy Yamaha team ondersteunen.’’