MX World

05/03/2021 09:40 - geplaatst door Stingray

De maand februari was  druk voor de Monster Energy Yamaha Factory MXGP- en MX2-teams. Beide squadrons maakten hun jaarlijkse reizen naar het zuiden, naar het eiland Sardinië - het motorcrossknooppunt van Europa tijdens de wintermaanden - om te rijden, trainen en testen terwijl ze genoten van een veel beter klimaat dan dat van België en Nederland. Tijdens de tijd van de teams op het eiland besteedden de rijders twee dagen aan de officiële mediaproductie van Yamaha Racing.

Glenn Coldenhoff van Monster Energy Yamaha Factory MXGP maakte een spannend debuut aan boord van zijn YZ450FM op de Internazionali D’Italia in Riola-Sardo, Sardinië. De 30-jarige Nederlander eindigde als tweede in de openingsrace van het jaar. Vervolgens zette hij de snelste ronde van de race neer op weg naar de derde plaats in de Superfinale.

Vanwege de vertraagde start van het FIM Motocross Wereldkampioenschap, dat momenteel gepland staat om 23 mei 2021 in Oss, Nederland, te starten, heeft Jeremy Seewer besloten om geen van de pre-season evenementen op Sardinië te racen wegens te vroeg op 'race fit' te zijn.

Jago Geerts van Monster Energy Yamaha Factory MX2 kende zijn campagne in 2021 een perfecte start met een overwinning in de openingsrace van het seizoen in de Internazionali D’Italia in Riola-Sardo. Geerts zal zich dit weekend, 7 maart, opnieuw opstellen tijdens de tweede ronde in Alghero, Sardinië.

De foto's onder Thor!