MX World

27/03/2021 12:57 - geplaatst door Stingray

Walter Roelants schenkt bijna 50.000 euro aan To Walk Again. Dat stond vandaag in alle kranten en mainstream media. Ik h eb het geluk gehad de zakenman vroeger gekend te hebben als crossman. Niet zo getalenteerd als een Smets of zo, maar wel van hetzelfde karakter. eentje van nie afgeven. Later bleef er sporadisch contact als vader van een zekere Joël en een zekere Axel. Hoe dat verliep weet iedereen, tenzij U van Mars of Pluto bent.  Later was er nog eens een contact over een Franse opzet, maar daar is uiteindelijk geen echt resultaat uit voort gekomen. En dan de stunt van het jaar in 2020 en 2021. Nooit een rally gereden in de echte zin van he woord. Meteen gekwalificeerd voor de Dakar, en meteen uitgereden. en passant telde Roelants' Dakar ook mee voor een benefiet, ten voordele van To Walk Again, met een ongelooflijk resultaat: bijna 50.000 euro. Eigenlijk kan ik heel dat verhaal en de persoon samenvatten in twee woorden: 'De Wakke!"

Lees onder Thor het persbericht van Belga!

Walter Roelants schenkt bijna vijftigduizend euro aan To Walk Again

Walter Roelants heeft vanavond in het revalidatiecentrum van To Walk Again in Herentals een cheque van 48.683 euro overhandigd aan de stichting die zich inzet voor de mensen met een fysieke beperking.

Walter Roelants is de vader van Joel Roelants, die in 2014 tijdens de GP van Italië ten val kwam en verlamd raakte. Eerder dit jaar nam vader Roelants deel aan de Dakar met als bedoeling geld in te zamelen voor To Walk Again. Roelants eindigde als 53e en werd zo de oudste Belgische motorrijder die de finish in de Dakar haalde.

Walter Roelants begon in januari van dit jaar aan een voor hem onbekend avontuur. De voormalige VLM-kampioen motorcross nam deel aan de Dakar en wou op die manier iets terugdoen voor zijn zoon Joel, die al zeven jaar aan zijn rolstoel gekluisterd zit. De Kempenaar zag bij momenten zwarte sneeuw, maar hield vol. Door zijn openheid en vaak aparte verhalen haalde hij vaak de media, nam zijn populariteit toe en liepen de donaties bij To Walk Again op. Iets meer dan twee maanden later is de optelsom van die donaties gemaakt en kan Roelants vandaag een cheque van 48.683 euro overhandigen.

"Ik heb tijdens de Dakar enkele keren gezegd dat ik geen 'bleiter' ben. Dat ben ik nog steeds niet, maar dit doet me toch wel iets", zegt Walter Roelants. "Ik ben trots op wat ik gedaan heb. Ik ben altijd mezelf gebleven, ben altijd tot het uiterste gegaan en ik heb dat niet alleen gedaan voor Joel, maar ook voor andere mensen die in een soortgelijke situatie zitten. Er zijn momenten geweest dat ik mezelf had vastgereden en als een gek ben beginnen graven. De ene keer viel mijn motor twee keer om en kon ik na vijf minuten verder rijden, de andere keer heb ik er meer dan een uur gestaan en viel mijn motor dertig keer om. Ik voelde me slecht en voelde nog amper mijn rug. Maar, ik voelde wel nog iets en dat hield me overeind. Joel en al die andere mensen voelen niks meer. Dus, dan moest ik niet zagen. Telkens ik de finish bereikte en aan mijn verbindingsrit richting bivak begon, speelde die film weer door mijn hoofd. Het was afzien, maar vandaag ben ik trots dat ik iets heb kunnen betekenen voor die mensen."

Toon Claes, voorzitter van To Walk Again, is in de wolken met de cheque van bijna 50.000 euro. "Walter Roelants staat symbool voor de mensen waarvoor To Walk Again het doet: mensen die door het noodlot ernstig getroffen werden maar niet bij de pakken willen blijven zitten, mensen die altijd vooruit blijven kijken bij wie opgeven niet in het woordenboek staat. In deze harde coronatijden zijn het ook de Walter Roelantsen die maken dat TWA kan hopen om corona te kunnen overleven."