MX World

31/03/2021 18:57 - geplaatst door Stingray

Infront, de promotor van het WK motorcross heeft zijn kalender aangepast. Laat ons hopen dat het uitstel geen afstel wordt. Lees het (vrij vertaalde) persbericht onder Thor!MONACO (Prinsdom Monaco) 31 maart 2021 - Infront Moto Racing wil U graag informeren over de updates van de kalender 2021 van het FIM Motocross World Championship.

Vanwege de wereldwijde Covid-19-pandemie is besloten om de start van het komende seizoen uit te stellen. Zo zal het het FIM Motocross World Championship van start gaan in Orlyonok, de MXGP van Rusland op 12 - 13 juni.

De aangepaste kalender verwelkomt ook de MXGP van Groot-Brittannië in Matterley Basin op 26 - 27 juni, gevolgd door de MXGP van Italië op het legendarische circuit van Maggiora op 3 - 4 juli. De MXGP van Letland, Nederland en Tsjechië komen in juli, voordat we in augustus naar het diepe zand van Lommel gaan voor de MXGP van Vlaanderen.

MXGP verhuist dan op 14 en 15 augustus naar Zweden, gevolgd door de MXGP van Finland en MXGP van Turkije.

Een nieuwe toevoeging aan de kalender van 2021 is de MXGP van Sardegna, op de populaire wintertrainingsfaciliteit in  Riola Sardo die de eerste ronde van de campagne organiseert, met de EMX65- en EMX85 Championship-races in hetzelfde weekend.

Het kampioenschap gaat dan verder met de MXGP van Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Trentino in oktober, met een locatie voor de Franse Grand Prix die binnenkort zal worden bevestigd.

Het seizoen wordt dan afgesloten met drie fly-away races, in Argentinië op 13 – 14 november, gevolgd door de MXGP van Azië en Indonesië op 27 - 28 november en 4 - 5 december.

Ondertussen gaat de Monster Energy FIM Motocross of Nations door op 26 september, zoals oorspronkelijk gepland, met het Italiaanse circuit in Mantova bevestigd als de nieuwste gastheer van het prestigieuze evenement.

Bovendien zal de FIM-E Motocross of European Nations die gepland staat op 18 en 19 september, nu als TBA zijn, met meer details die op een later tijdstip zullen worden aangekondigd.

Hetzelfde raceformaat als vorig jaar zal het komende seizoen worden gebruikt, wat betekent dat MXGP en MX2 allemaal op zondag zullen lopen en EMX en WMX allemaal op zaterdag. De beslissing om een eendaagse indeling te draaien werd genomen vanwege het strakke raceschema om meer hersteltijd voor de renners en het teampersoneel mogelijk te maken.

Infront Moto Racing is hoopvol dat met de recente ontwikkeling van het vaccin, er een mogelijkheid zal zijn om eindelijk terug toeschouwers te verwelkomen in de zomermaanden, wat erg belangrijk is voor onze geliefde sport.

We willen de FIM, FIM-Europe, alle organisatoren en federaties samen met de teams, rijders, partners en fans bedanken voor hun voortdurende steun en begrip, aangezien MXGP zich blijft inzetten om weer een episch raceseizoen te brengen!