MX World

08/04/2021 12:52 - geplaatst door Stingray

Moet er nu echt een crisis in de motorcross zijn om toenadering te zoeken? Ja dus!

In Vlaanderen sloten VLM en MC Lille aan bij Motorsport Vlaanderen en stemden vooral de motorcross kalenders op mekaar af.

Olivier Evrard (AMPL) bevestigde dat afgelopen dinsdag ook een samenwerking beklonken werd tussen FMWB en AMPL. AMPL brengt heel veel licentiehouders, omlopen ( en sjieke ook) en organisatoren in. FMWB stoelt op een structuur, heeft een bemand secretariaat en is gesprekspartner is met diverse instellingen, die de MX genegen zijn.

Ook hier dus een win-win situatie. Ook FPCNA zit al kortbij FMWB. Onder Thor een vrije vertaling van een interview met Laurent Lacasse (AMPL) afgenomen door onze collegae van de Franstalige MXMAG.BE.

AMPL maakte deze week bekend dat het is toegetreden tot de gelederen van de FMWB. Wat betekent dit concreet voor de federatie van de provincie Luxemburg en wat zijn de beweegredenen voor deze fusie, die wellicht verbaast aan de kant van een federatie die altijd al zeer autonoom wilde zijn. We (mxmag.be) hebben het erover met voorzitter Laurent Lacasse.

AMPL heeft al jaren een duidelijk verlangen naar onafhankelijkheid. Waarom deze positiewisseling vandaag door toe te treden tot de Waalse vleugel van de FMB?

Laurent Lacasse: “Simpelweg omdat de jaren verstrijken en de situatie verandert. Het is geen geheim dat motorcross van alle kanten onder druk staat. We moeten er een toekomst voor bouwen. Samen zullen we meer middelen hebben om aan deze toekomst te bouwen. Individueel blijven werken is zeker niet de oplossing. "

Wat betekent het woensdag aangekondigde besluit concreet voor AMPL?

“In de praktijk verandert het eigenlijk niet veel. De AMPL blijft een volledige federatie en blijft zijn kampioenschap en zijn clubs beheren zoals altijd. De beslissing die we hebben genomen was om de federatie als club aan te sluiten bij de FMWB. We willen dus vooral onze wens onderstrepen om samen te werken, met de nationale federatie en met de FPCNA, om onze sport te bestendigen, in het bijzonder door deze onder jongeren te promoten, wat uiteraard een van de grootste uitdagingen is waarmee we worden geconfronteerd voor de aankomende jaren". 

We moeten deze fusie dan ook zien als een eerste stap die uiteindelijk zou kunnen leiden tot nauwere samenwerking tussen de federaties?

"Ja helemaal. Dit is wat we willen. Maar we willen stap voor stap voorwaarts gaan, observeren hoe de zaken zijn opgezet en geleidelijk de toekomst van de Waalse motorcross vormgeven, zonder enige haast, altijd de mogelijkheid behouden om onze onafhankelijkheid te herwinnen als we er niet van overtuigd zijn dat we vooruit gaan. In de juiste richting. "

Serge Mazzoni, de penningmeester van de federatie, en jijzelf zullen als gecoöpteerde bestuurders toetreden tot het bestuur van de FMWB. Wat betekent dat ?

“Inderdaad, Serge en ik zullen de komende maanden in de raad van bestuur van FMWB zitten. We zijn niet gekozen, dus we zijn gecoöpteerd. Zo kunnen we observeren hoe de FMWB werkt, geïnformeerd worden over wat daar gaande is en eventueel bepaalde punten aan de orde stellen die specifiek de AMPL aangaan. In deze periode kunnen we elkaar leren kennen. Dan kunnen we enkele kandidaten voordragen voor de volgende verkiezingen. "

We weten dat het onderwerp al jaren op tafel ligt bij de AMPL-stuurgroep. Wat motiveerde de beslissing ten gunste van deze fusie?

“Op zichzelf kan AMPL niet veel doen omdat het geen officieel erkende federatie is. De FMWB daarentegen vertegenwoordigt motorrijders in het algemeen bij de autoriteiten, maar had uiteindelijk weinig crossmen en clubs die motorcrossevenementen organiseerden. Samen kunnen we ons voorstellen om nogal ambitieuze dingen te bouwen voor de toekomst van onze sport. We brengen een aanzienlijk aantal licentiehouders naar de FMWB, terwijl het de AMPL legitimeert en deze geldig kan vertegenwoordigen bij de autoriteiten. In veel bestuurlijke zaken, te beginnen met het verkrijgen van subsidies, is het aantal vergunninghouders een belangrijk element. Onze rijders sluiten zich aan bij de FMWB in de verschillende motordisciplines en samen worden we sterker doordat we nu namens een groot aantal rijders met één stem spreken. Motocross heeft meer dan ooit eenheid nodig. "

De Waalse motorcross is al een aantal jaren op zoek naar een tweede leven. Denk je dat zo'n connectie hem in staat zou stellen om het te vinden?

"Ik hoop het. De moeilijkheden zijn talrijk en verschillende factoren maken het zo dat we vandaag de dag grote moeite hebben om jonge coureurs naar de Europese kampioenschappen te halen, die vandaag de noodzakelijke stap zijn om toegang te krijgen tot de GP. Initiatie, door jonge rijders te laten proeven van de berijder van een offroad-motorfiets, is een belangrijk element als we onze jeugdcategorieën willen blijven vullen die essentieel zijn voor het voortbestaan ​​van onze kampioenschappen op lange termijn. De FMWB heeft hiervoor de nodige middelen verworven en wij kunnen haar helpen deze in onze organisaties te implementeren.