MX World

04/05/2021 19:35 - geplaatst door Stingray

De meest complete en technologisch meest geavanceerde serie Motocross- en Supercross-machines is nu beschikbaar. De vernieuwde KTM SX-serie omvat modellen voor ieder wedstrijdtype en is klaar om rijders overal ter wereld kennis te laten maken met de kampioenservaring.

Na decennia aan naadloze informatie-uitwisseling tussen raceteams en KTM's productielijn, is de KTM SX-serie voor modeljaar 2022 nauwer verwant met de titelwinnende motoren dan ooit. De nieuwe modellen zijn ontwikkeld op het circuit en voldoen aan KTM's veeleisende prestatiecriteria. In hun vernieuwde 2022-kleuren vormen deze motorfietsen de nieuwe norm voor Motocross- en Supercross-competities wereldwijd.

HIER een leuke videoclip.

Lees verder onder Thor voor tekst en foto's.

De KTM SX-F-modellijn is gebouwd voor wie weet hoe belangrijk goede techniek is en is dan ook dé keuze van winnaars. De viertaktserie voor 2022 omvat drie modellen die profiteren van KTM's forse groei in dit segment, met onder andere de nieuwste WP XACT-schokdempingstechnologie en geavanceerde technische oplossingen als Traction Control, Launch Control, variabele motorinstellingen en betrouwbare starters.

De KTM 450 SX-F voor modeljaar 2022 is het toppunt van geavanceerde motortechnologie: een extreem compact geheel dat zo effectief mogelijk een ongeëvenaarde 63 pk produceert. De KTM 250 SX-F biedt ongekende snelheid in een klasse die de prestatiegrenzen opzoekt en de KTM 350 SX-F vormt een ideale mix tussen de wendbaarheid van de 250 en nog meer motorvermogen.

De nieuwe tweetaktserie omvat drie verschillende modellen voor beginnende en ervaren rijders, die elk voortbouwen op een lange lijn aan winnaars binnen hun klasse. De KTM 125 SX is een doorontwikkeling van de motor die 7 van de 12 topplaatsen in het Europees Kampioenschap EMX125 2020 veroverde. In de nieuwe kleurstelling voor 2022 is de KTM 150 SX klaar om de strijd aan te gaan met krachtige 250-viertakters, terwijl de KTM 250 SX een tweetakt krachtpatser is met hetzelfde lichte rijgevoel.

Alle grote KTM SX-modellen voor modeljaar 2022 hebben een frame dat is afgewerkt in race-oranje, om de verwantschap met de kampioenschapswinnende machines van de Red Bull KTM Factory Racing-topsporters te onderstrepen. Het bijgewerkte frame past perfect bij de nieuwe blauwe zadelhoes en de frisse kleuren in de dessins, wat de hechte band met de KTM Factory-machines verder benadrukt.

De KTM SX-serie voor 2022 wordt aangevuld met een aantal Sportminicycles, die dezelfde racegerichte ontwerpbenadering delen als de grote Motocross-motoren van KTM. Juniorrijders die de KTM 50 SX, KTM 65 SX of KTM SX 85 bestijgen, kunnen rekenen op toonaangevende prestaties dankzij onder andere de geavanceerde WP-ophanging, de hoogwaardige remmen en het geringe gewicht. Voor techliefhebbers kunnen de wielen zelfs al beginnen te draaien met de KTM SX-E 5 voor 2022, de nieuwste versie van een hoogwaardige elektrische minicrossmotor die met zijn jonge rijder kan meegroeien.

Joachim Sauer - KTM Product Manager Offroad: “De nieuwe SX-serie draait helemaal om de nauwe band met onze racemachines en motorfietsen die presteren op circuits wereldwijd. We werken al jaren aan deze motoren en we vinden dat die verwantschap, zowel qua ontwerp als qua prestaties, nu hechter dan ooit is. Om dit te bewijzen, gaven we productiemotorfietsen aan wereldkampioenen uit de MXGP en MX2 en die waren gelukkig verrast en onder de indruk door de geleverde prestaties. Het was dan ook gepast om de 2022-modellen met een blauw/oranje dessin nog meer race-uitstraling te geven, om rijders en fans eraan te herinneren dat geen enkele motocross-serie meer READY TO RACE is.”

Red Bull KTM Factory Racing-sterren en gelauwerde FIM Motocross-wereldkampioenen Jeffrey Herlings en Tom Vialle reden indrukwekkend competitieve rondetijden met de KTM 450 SX-F- en KTM 125 SX-productiemodellen voor modeljaar 2022. In deze video-introductie geven ze hun objectieve feedback: video.

De KTM SX-modellen voor modeljaar 2022 zijn vanaf mei 2021 via erkende KTM-dealers verkrijgbaar.