MX World

10/05/2021 09:56 - geplaatst door Stingray

Het JM Racing Honda MXGP team is in volle voorbereiding voor de start van het komende MXGP wereldkampioenschap seizoen. Het team genoot van een positieve wintervoorbereidingsperiode en de Honda CRF450 biedt een stevige basis waarmee je op jacht kunt gaan naar MXGP succes.
In de lange periode van onzekerheid richtte het team zich vooral op training om de rijdersfitness te behouden. Ze maakten ook gebruik van de tijd om de Honda CRF450 fietsen naar wens van de renners af te stemmen. Nu de datum van de eerste huisarts bekend is gemaakt op 13 juni in Rusland, vergroot het team de intensiteit van hun voorbereidingswerk, met als doel een goede aftrap voor hun GP-campagne.

Verder lezenonder Thor, credits: Bavo.

"We hebben een geweldige wintervoorbereidingsperiode achter de rug. De Honda CRF450 is gewoonweg geweldig, en de rijders zijn in vervoering over de fiets. In Henry Jacobi en Michele Cervellin hebben we twee goede renners en ik verwacht dat we met hen stappen vooruit kunnen zetten. Het wordt een lang seizoen, aangezien er races helemaal in december zijn, maar we zijn klaar tegen dat het starthek voor het eerst neer klapt," zegt teambaas Jacky Martens.

"De sfeer binnen het team is geweldig en men gaat met elkaar om in de  beste omstandigheden. Vorig jaar was ik te veel onder de indruk van de grote namen in de MXGP-klasse. Maar dit jaar hoop ik op een paar kansen. Ik wil met Michele strijd met hen voeren, en zien hoe we vorderen. Het is geweldig om een ervaren persoon zoals Jacky aan je zijde te hebben. Hij heeft me al zoveel geholpen met de fietsinstellingen, en dat geeft mijn vertrouwen enorm veel kracht," weetHenry Jacobi.

′′ Het seizoen komt dichterbij en ik ben zo benieuwd. Ik ben geweldig opgenomen door het team. Ik heb er vertrouwen in dat we gezamenlijk grote vooruitgang kunnen boeken. Ik ben wat later dan ideaal gestart met de motortraining vanwege een lichte polsblessure, maar we hebben nog tijd vooraleer de eerste GP van start gaat. Komende weken gaan we dus extra veel met de motor rijden, zodat we optimaal voorbereid zijn," merkt Michele Cervellin op.