MX World

11/06/2021 09:42 - geplaatst door Stingray

Wij hebben er even geduld voor moeten hebben maar komend weekend begint het FIM wereldkampioenschap MX2. Dit zal een Russisch debuut worden voor F&H Kawasaki. Tijdens de langverwachte eerste wedstrijd van het 2021 MXGP-seizoen zullen de F&H Kawasaki MX2 Racing Team-rijders voor het eerst te zien zijn in hun nieuwe livery.

Verder lezen onder Thor.

Credits: Bavo.

In Orlyonok, Rusland, zal het F&H Kawasaki MX2 Racing Team starten met drie jonge, sterke en getalenteerde rijders in het FIM Motocross MX2 Wereldkampioenschap, waarvan twee van de drie rijders de huidige 2018 en 2019 Europese EMX250 kampioenen zijn.

Voor Roan van de Moosdijk, Mikkel Haarup en Mathys Boisrame is de wintervoorbereiding perfect verlopen en zij staan dan ook te popelen om op het circuit van Orlyonok te rijden. Ze zijn allen enorm tevreden met de nieuwe 2021 KX250 en kijken samen met teammanager Nathalie Fase uit naar een geweldig seizoen.

Mikkel Haarup gaf het volgende commentaar: "Ik ben erg enthousiast om aan het seizoen te beginnen. Het team en ik hebben in de winter geweldig werk geleverd en ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor alles wat er op me afkomt".

Mathys Boisrame voegde daaraan toe: "Ik ben zo blij dat het 2021 seizoen nu begint. We hebben deze winter veel gewerkt aan de fysieke kant en aan de nieuwe '21-motor. Ik kan bijna niet wachten om aan het kampioenschap te beginnen, dit is mijn laatste seizoen in 250 en ik zal alles geven!"

Roan van de Moosdijk verklaarde: "De nieuwe rijkleding en graphics op de motor zijn top en ik kijk uit naar een nieuw MXGP seizoen. We hebben hard gewerkt tijdens de lange winterstop dus ik ben blij om eindelijk weer op mijn motor te stappen en om onze groene machines weer op het podium te zetten!"

Tot slot zei Team Manager, Natalie Fase: "Samen met onze rijders hebben we een geweldige winter gehad waarin we veel hebben getest met de nieuwe 2021 Kawasaki machines. De jongens vinden de KX geweldig en kijken uit naar de GP's. Het heeft even geduurd voordat de races van start konden gaan; maar na een aantal goede races in het voorseizoen zijn al onze jongens klaar voor de eerste GP die zondag in Rusland van start gaat. We kijken uit naar een goed seizoen samen met Kawasaki en onze rijders. Wees gerust, we zullen er alles aan doen om vooraan mee te strijden!"