MX World

22/06/2021 08:43 - geplaatst door Stingray

Op 1 augustus vindt in Megalopolis (Griekenland) het FIM Wereldkampioenschap Motorcross Junior plaats. De beste motorcross talenten van over de hele wereld verzamelen dan om over 1 evenement te strijden voor de wereldtitel.

Volgende klassen staan er op het programma:

- Wereldkampioenschap 85cc voor jongeren van 12 jaar tot 14 jaar
- Wereldkampioenschap Junior 125cc voor jongeren van 13 jaar tot 17 jaar
- Wereldbeker (World Cup) 65cc voor jongeren van 10 jaar tot 12 jaar
De minimale leeftijd start op de verjaardag van de rijder op het moment van de eerste technische controle (30/07) en de maximale leeftijd eindigt op het einde van het kalenderjaar waarin de rijder de maximale leeftijd van de klasse bereikt.

Elke nationale federatie kan maximaal 5 rijders per klasse inschrijven. De BMB zorgt voor de nodige administratieve en sporttechnische omkadering voor de Belgische rijders met o.a. de organisatie van een voorbereidende stage. De ouders van de rijders die kandidaat zijn om aan deze WK wedstrijd deel te nemen worden verzocht een mail te sturen via het contactformulier. Kandidaten moeten in het bezit zijn van minstens een BMB Europe Open vergunning Motorcross 2021 en de Belgische nationaliteit bezitten. De kandidaturen moeten uiterlijk tegen 28 juni worden ingediend.