MX World

03/08/2021 13:41 - geplaatst door Stingray

Stik kapot, die beschrijving komt het dichtst in de buurt van hoe Liam zich voelde na twee races op de slopende zandbaan van Lommel! Voor de race waren veel ogen, zo niet alle ogen op hem gericht! De Belgische hoop op een podiumplaats in de EMX250 klasse! De verwachtingen van het publiek gingen alleen maar omhoog na een geweldige kwalificatie waarin hij de snelste was in Groep 2. Omdat hij de snelste in zijn groep was, kon Liam als tweede een starthek kiezen!                                                                                                                                      Lees verder onder Thor, credits Gino Maes.

In de eerste manche reageerde Liam wat laat toen het hek viel. De jongeling hield het gas echter wijd open tot diep in de bocht en kwam na drie bochten al rond de zesde plaats door. Helaas ging het in de eerste ronde nog mis. Liam verslikte zich in een gecrashte rijder en ging ook tegen de grond. Dit gooide de in Yoko geklede piloot terug naar de 24e plaats. Maar met nog veel tijd op de klok wist Liam wat hem te doen stond. Hij voerde het tempo op en schuwde geen risico’s tijdens het inhalen. Eén voor één en soms met twee tegelijk, vocht Liam zich een weg door het pak. De Liamski-Lounge vol met VIP’s, sponsors en fans van de KTM-rijder gingen uit de bol, toen met nog de helft van de race te gaan, hun favoriete rijder alreeds zijn weg naar de tiende plaats had gevonden. De Foodmaker-rijder van zijn kant ging diep in zijn krachtenarsenaal en bleef aanvallen. Terwijl anderen het tempo lieten zakken, hield Liam dezelfde rondetijden aan als in begin van de race. Dat hielp hem om toch nog enkele renners voorbij te snellen en op een vijfde plaats te eindigen!

De tweede heat begon precies hetzelfde als de eerste. Alleen kwam hij deze keer zonder problemen door de eerste ronde. Met een achtste positie na één ronde wist Liam dat hij geen tijd te verliezen had als hij voor de overwinning wou vechten. De door 4Gold ondersteunde rijder zette een aantal echte snelle ronden neer en ging in vier ronden tijd naar de vierde plaats. Maar eenmaal op de vierde plaats merkte hij dat de eerste drie al een kleine voorsprong hadden. In combinatie met het feit dat de eerste reeks en de verschroeiende start van deze tweede reeks al enorm wat krachten hadden gekost, koos hij ervoor om het verstandig aan te pakken. Liam koos een lekker doch snel genoeg ritme en reed zonder grote problemen naar een mooie vierde plaats!

Zijn hard bevochten vijfde plaats uit de eerste manche en de vierde plaats uit de tweede manche bezorgden de jonge Belg een vijfde plaats algemeen in de Belgische EMX250 Grand Prix. Dat Liam een sterk en standvastig seizoen afwerkt blijkt ook uit het kampioenschap waar de aanstaande 17-jarige op de vierde plaats staat met 92 punten.

Komend weekend zal Liam de vierde EMX250 Grand Prix van het seizoen betwisten. Deze word verreden in Kegums, Letland. Op 15 augustus zal hij ook aan de start staan in de wedstrijd op de mythische “Keiheuvel” in Balen.