MX World

14/09/2021 11:38 - geplaatst door Stingray

De KNMV blijft niet bij de pakken zitten in het bijna post-corona tijdperk. Met de regelmaat van de klok worden er ONK-wedstrijden bij geschreven. Nu zondag is dat dichter bij België dan ooit. Het circuit van de Wielewaal in Reusel ligt zowaar dichter bij de 'Belze' grens, dan bij  het centrum van Reusel.

Inschrijven kan nog tot morgenavond via DEZE website.

Meer info onder Thor.

De Wielewaal is zeker en vast gekend bij de Belgen die er komen trainen of lid zijn van de club. In het verleden weden er zelfs Belgische wedstrijden betwist.  In de 500-klasse verdedigt Sven van de Mierden uit Dommelen de leidersplaats tegen René De Jong en Mitchell van den Essenburg. Enkel in Arnhem moest Sven de duimen leggen tegen.... Jeffrey Herlings en een handvol GP-rijders.

De 250-klasse reed al vier wedstrijden met twee maal Andrea Bonacorsi als winnaar met daarnaast Rick Elzinga en Marcel Conijn. Bonacorsi leidt, voor Conijn en Kjell Verbruggen.

Ook de 125 cc ontmoette mekaar al vier keer. Scott Smulders won in Arnhem, maar verkoos dan de ADAX Masters (die hij overigens won). Zo was het een koud kunstje voor Ivano Van Erp om  alles verder te winnen en in de stand Mirco Ten Kate en Danny van den Bossche vooraf te gaan.

De Dames reden nog maar één proef, die in Axel gewonnen werd door Lynn Valk voor Britt Jans-beken en Shana van der Vlist.

De Cup  250 kende drie winnaars. Maar Carlos Hulsen voert de stand aan voor Henk Pater en Kris De Boer. Toeval of niet? ze wonnen alle drie hun wedstrijd.

De omloop vinden vanuit Arendonk? Gemakkelijk. Kilometer over de grens, eerste rechtsaf....