MX World

18/09/2021 15:45 - geplaatst door Stingray

We zullen het nooit weten of de Europese titel ontstolen werd van Lotte Van Drunen. Lotte weerstond de hele reeks aan de aanvallen van Janis Reisulis en toe in de voorlaatste bocht aan die van Viteslav Marek. Maar Lotte werd in die eerste reeks niet op haar waarde verslagen. In de laatste ronde pareerde ze de beslissende aanval van Marek. Maar drie bochten lang moest ze de koerswijzigingen ondergaan van een gedubbelde rijder. Die evenwel nog aan het strijden was om zijn positie. Maar ongewild zorgde hij er voor dat Marek in extremis voorbij van Drunen spurtte. Onrechtvaardig, maar niet terug te draaien.

Niet dat het iets af doet van de prestatie van Marek. Dat bleek uit de tweede reeks waarin de favorieten uit reeks één zich wat lieten verassen. De Let Markuss Ozolins, de Nederlander Gyan Doensen en onze landgenoot Douwe Van Mechgelen reden voor Van Drunen en co uit. Re!sulis reageerde vanuit de vijfde plaats en bezette na drie ronden de leidersplaats. Even later kwam ook Marek van nog verder de tweede stek opeisen. Van Drunen  moest iets langer duelleren met Ozolins en Doensen en eens op de derde plaats zat er niet meer in. Want Marek begon te rekekn en hield meer rekening met Van Drunen dan met Reisulis. Die mocht de reeks winnen en zo tweede worden voor Van Drunen. 

Douwe Van Mechelen werd de beste Belg als achtste, Ian Ampoorter werd dertiende en Jarne Bervoets 22-ste. Van Mechgelen, nota bene heropgevist, zat er twee keer vooraan bij in de starts. Net als in de 85 cc viel Junior wereldkampioen Barbieri uit inde tweede reeks, na een achtste plaats in de eerste.

Viteslav Marek, credits FB Marek.