MX World

23/10/2021 16:41 - geplaatst door Stingray

Twee zaken zorgden er voor dat Courtney Duncan al in de eerste manche haar derde wereldtitel veilig kon stellen. Zaak een was de val in de openingsronde van Kiara Fontanesi die een dubbelsprong niet haalde. Britt Jans-Beken deed dat wel en kon de Italiaanse niet meer ontwijken. Fontanesi was dead-last, maar zou nog 15de worden. De kloof met Duncan was onoverbrugbaar. Zaak twee: zo kon enkel Nancy van de Ven het Nieuw-Zeelandse feestje nog even doen uitstellen. Maar Nancy slaagde er niet in om Larissa Papenmeier van de leiding te verdringen en toen Duncan zich in het spoor van de Zeeuwse nestelde lag de titel zo goed als vast.

Met de druk er nu af was het voor Duncan een koud kunstje om Papenmeier in de slotreeks van de leiding te verdrijven. Rondenlang leidde ze voor de Duitse en Lynn Valk. Maar in de laatste ronde werd Valk nog gecounterd door Nancy van de Ven. Die in extremis nog het zilver veroverde. Een gedemotiveerde Fontanesi werd pas zevende voor Amandine Verstappen. Onze landgenote wordt zesde in de eindstand.

Nog even dit: Lotte Van Drunen was te jong om bij de dames te starten. Ze probeerde zich te kwalificeren in de EMX125. Dat lukte niet. Maar met haar kwalificatietijd zou ze wel als achtste naar het starthekken gemogen hebben in het WK Dames.

Credits: CD FB.