MX World

21/01/2022 15:34 - geplaatst door Stingray

Op zaterdag 30 én zondag 31 juli organiseert het team van Living for the Weekend een internationale motorcrosswedstrijd op het circuit in Nederweert (NL).

Op zaterdag loopt het wedstrijdprogramma door tot 21.00uur ’s avonds door én komen toprijders vanuit heel Europa aan de start in de klasses 85, 125, 250 én 450cc. Voor die laatste twee staat er een mooie prijzenpot klaar aan de finish van de Finale.

Op zondag komen ook de 50 én 65cc toppers van de toekomst aan de start en gaat alle actie tussen 09.00 en 17.00uur plaatsvinden.

Verder lezen onder Thor.

Speciaal voor deze ‘FASTCROSS’ neemt circuitbouwer Freddy Verherstraeten het bestaande circuit in Nederweert onderhanden met groot materiaal. Er word er een Motorcross circuit neergelegd welk geïnspireerd is door circuits als Redsand. Het circuit zal ongeveer 1100 meter lang zijn, voorzien worden van extra grond (leem) én er gaan ondanks de normale circuitbreedte maximaal 20 rijders van start per sessie.

Voor de deelnemers staat er een uitdagend race-format klaar welk word toegelicht in de informatie-video. In het FASTCROSS concept rijden de deelnemers ten opzichte van de reguliere wedstrijden kortere manches (20 minuten) waardoor het voor de rijders en fans aantrekkelijk en te volgen blijft. Deze wedstrijd komt voor wat betreft de kalender perfect uit in het vrije weekend tussen MXGP Lommel en MXGP Zweden in.

De aankleding word geïnspireerd door events als de Daytona Supercross en omdat het circuit geheel overzichtelijk is gaan de fans hun favorieten rijders de gehéle ronde kunnen volgen vanaf nagenoeg elke positie rondom het circuit.

Voor zowel deelnemers als fans zijn de afzonderlijke campings vanaf vrijdag 29 juli geopend en is er op zaterdagavond na de wedstrijden een prachtige ‘derde manche’.

Rijders aanmelding: Alle details en de inschrijving via Moto Inside vindt u in deze link: https://app.motoinside.app/events/2147

Tickets met korting voor Moto Inside gebruikers: Voor de fans zijn er reeds speciaal geprijsde tickets verkrijgbaar in de Moto Inside App. Nog geen account? Maak er dan meteen een aan en profiteer van de pre-sale tarieven voor zowel de normale als de tribunekaarten. Je vindt de tickets hier: https://app.motoinside.app/events/2152

Bekijk hier de video op het kanaal van Living for the Weekend.

We komen binnenkort bij u terug met de eerste klinkende namen die reeds op de deelnemerslijst staan.