MX World

21/01/2022 16:46 - geplaatst door Stingray

Het motorcross-raceseizoen begint met de Internazionali d'Italia. De editie van 2022 telt twee Sardeense wedstrijden op 30 januari en 6 februari. De eerste wedstrijd wordt verreden op het "Il Lazzaretto" circuit in Alghero (zoals in 2016). Dan komt Riola Sardo aan de beurt, waar later ook nog de MXGP wordt gereden. De format omvat twee heats voor de 125-klasse en één race voor MX2 en MX1. De dag wordt afgesloten met de race voor de Supercampione waarin we de beste van de twee categorieën zullen vinden.

Meer onder Thor. Op de foto de laureaten van vorig jaar.

Zoals altijd worden er bij de start veel hoofdrolspelers en belangrijke debutanten verwacht. De eerste is zeker het Team De Carli met de GASGAS-fietsen van Mattia Guadagnini, Jorge Prado en Simon Langenfelder. Maar ook het nieuwe team van Alessandro Lupino op de Beta van Team SDM, samen met Van Horebeek.  Ook aan de start het Factory Team Yamaha zowel met de rijders uit de MXGP- en de MX. Wereldkampioen Maxime Renaux maakt zijn debuut op de 450. Verder nog Nicholas Lapucci en zijn Fantic Maddii Racing.

Honda HRC by Gariboldi komt met Tim Gajser klaar om de titel te heroveren. Ben Watson zal ook zijn debuut maken met de officiële Kawasaki in de MXGP-klasse. Romain Febvre herstelt nog van zijn blessure opgelopen in Paris SX. Verder komen ook de rijders van het F&H Kawasaki-team, de SM Action met de GASGAS-motoren van Forato en Adamo, het debuut van Valerio Lata in MX2 met de KTM MRT en de nieuwe TM MX 250F-rit van Scuteri . Hieraan zullen nog vele anderen worden toegevoegd, met registraties die net open zijn. 

Helaas zullen beide races, Alghero en Riola, de aanwezigheid van publiek ter plaatse niet toelaten. Ze worden tegen betaling live uitgezonden. Alle manieren om de service te gebruiken worden binnenkort aangekondigd.