MX World

11/03/2018 22:04 - geplaatst door Marcel Dirks

Mc De Stroeckxvrienden konden rijders en toeschouwers ondanks de regen die er 's nachts en 's morgens viel nog een mooi maar zwaar circuit aanbieden. Jens van Meer toonde 's morgens al waar hij voor gekomen was door de snelste tijd neer te zetten maar hij wilde natuurlijk "meer". Met een dubbele reekszege nam de KTM Racing Center-piloot zijn eerste eindzege van 2018 in ontvangst. Thor it voor een verslag en uitslagen

In de openingsreeks nam Jens van Meer na een ronde de leiding over van Steven de Beuckelaer om deze niet meer af te geven, Jilani Cambre had zijn Husqvarna Enduro weer even ingeruild voor de crossmachinge en werd knap tweede. Achter Jilani werd er door Jelle Grade,  De Beuckelaer hard gestreden voor de derde plaats en het was De Beuckelaer die het haalde van Grade. Kristof Scheyen werd winnaar van de eerste reeks van de 250 klasse voor Jelle Verbruggen en Jonathan Banken. In de tweede reeks was de snelste start voor Kenny Janssens maar hij kon niet lang profiteren van zijn snelle start, in de tweede ronde liet hij net iets teveel ruimte voor de toch wel snellere Jens van Meer. Jens liet die kans niet liggen en stoomde naar de reeks- en eindzege, zijn eerste van het seizoen. Jilani Cambre kon de voorsprong nog bijna dichten op de leider maar van Meer bleef net buiten schot zodat Jilani opnieuw keurig tweede werd. De derde plaats was in de tweede reeks voor Wouter van Massenhoven die hier veel beter mee deed dan de zevende plaats in de openingsreeks. Kenny Janssens werd vierde voor Steven de Beuckelaer die hiermee derde in de eindstand werd. Podium Inters 500: 1. Jens van Meer, 2. Jilani Cambre, 3. Steven de Beuckelaer Bij de Inters 250 ging de zege in de tweede reeks naar Jonathan Banken waarmee hij tweede in de eindstand werd, Kristof Scheynen werd tweede en eindwinnaar. De derde plaats ging naar Rob Konings die een sterke wedstrijd reed, Jelle Verbruggen werd nu vierde en pakte de derde podiumplaats in de eindstand. Podium Inters 250: 1. Kristof Scheynen, 2. Jonathan Banken, 3. Jelle Verbruggen