MX World

11/03/2018 22:02 - geplaatst door Stingray

Wat moet je als organisator nog doen in België om piloten en publiek naar je omloop te krijgen. In Moerbeke-Waas werd zaterdag volop getraind onder perfecte omstandigheden. Nadien viel er veel regen maar onze bronnen vertellen dat heel goed aan de omloop werd gewerkt. Dat zelfs de zijspannen zonder veel problemen rond raakten, een knelpunt niet te na gesproken. Onze teller stopte op 104 deelnemers…. De foto’s komen van Blocky Pics en MC Mikkola

Het noopte de organisatie tot het samenvoegen van reeksen. Roy Silliën was de beste starter van 25 500 cc-rijders. Dietger Damiaens wipte snel over Dylan Mayné en na halfkoers ook over Silliën. Mayné zakte nog dieper weg ten voordele van Gordano Natale en Jochem Walckiers. Natale was het beste weg in de slotreeks. Silliën nam vlug over. Damiaens had nogal wat werk aan Natale en eens in tweede stelling bleek Silliën te ver weg. Natale viel nog uit en Jerôme Benonit werd zo derde. Silliën won de wedstrijd voor Damiaens. De 250cc-rijders waren met iets meer deelnemers. CSS-rijder Daymond Martens en Michael Bruyninckx domineerden de eerste koershelft. Even stak Tallon Verhelst de neus aan het venster. Maar het was Marck Boot die hem de tweede plaats af snoepte. Martens, Boot en Verelst gaven ook de beste opening in de slotreeks. Tim Louis had nog een prima eindschot in huis en veroverde nog de derde plaats. De dubbel van Martens en twee tweede plaatsen van Boot bepaalden ook de eindstand. Marvin Vanluchene-Ben van den Bogaart wonnen de zijspancross. Ze moesten wel de slotreeks aan Tomas en Ondrej Cermak laten, maar die warenpas vierde geworden in de eerste manche. Jens Delmotte-Tom Verbrugge stonden als derde op het podium.