MX World

09/07/2018 08:22 - geplaatst door Stingray

Eerlijk gezegd? We krijgen er een punthoofd van.  Ander puntentelling, zes klassementen voor 29 rijders...…… Het drukke IMBA Jeugdprogramma (zie eerder) noopte VMCF tot het samenvoegen van enkele klassen. Frederic Weigert leidde de eerste reeks, daarin gevolgd door Steve Seronval en Glenn Bielen. Seronval haastte zich niet maar sloeg wel toe vier ronden voor het einde. Weigert werd nog tweede voorBielen en Jonas Salaets, die wat minder goed mee gestart was. Stef Baestaens eindigde als vijfde en zou dat ook doen in de tweede reeks.

Daar viel Weigert al meteen uit, wat het aantal zegekandidaten verminderde. Mike Gilot, zesde geworden in reeks 1 gaf een hele goede indruk. Maar Salaets die nu wel mee was rook zijn kans en verdrong de Waal van de leiding.  Seronval had meer dand e handne vol aan Bielen en kon pas enkel ronden later doorstoten naar de derde plaats en daar bleef het bij. Salaets profiteerde daar maximaal van en werd uitgeroepen tot eindwinnaar. Algemeen en van zijn klasse. Klik op uitslagen voor alle resultaten.

Foto Salaets, credits: Grietje