MX World

08/08/2018 07:04 - geplaatst door Stingray

Berucht en bevreesd zo mag je de legendarisch zware omloop van de Heeserbergen wel omschrijven. Behalve het mulle zand dienden rijders rekening te houden met het afmattende, hete weer. Zoals verwacht ontpopte Kjell Verbruggen zich in Lommel tot de beste F4E Racing rijder met een mooie 8ste plaats in de eindstand. Ook gastrijder Lucas Adam wist zich te onderscheiden.


De vakantiesfeer zat er goed in bij de genodigden van F4E Racing, met dank aan de super gezellige cateringhoek. Voor de rijders en de technische staff was het echter zwoegen geblazen. Maar liefst 100 rijders hadden zich aangemeld voor de 6de ronde van het EK 125cc. Na zijn sleutelbeenbreuk kwam deze wedstrijd nog te vroeg voor Wannes van de Voorde. Het team van Jimmy Verburgh verscheen echter alsnog met talent van eigen bodem aan de start want Lucas Adam viel in voor Wannes.

Zowel Kjell, Mario Lucas als Lucas Adam kwalificeerden zich rechtstreeks in de tijdstraining. Verbruggen had de beste tijd van het drietal maar die 10de tijd in zijn groep volstond niet voor een echte topplaats aan het hek. Zeker op zaterdag werden de EMX125 rijders fysiek op de proef gesteld in de eerste manche. Aangezien de opener op het eind van de dag werd verreden, lag de baan er op dat moment loodzwaar bij. Als toemaatje was het ook nog eens drukkend warm. Kjell Verbrugggen hield het best stand en tikte aan als 13de. Voor eigen publiek maakte Lucas Adam furore met een prima comeback race. Slecht gestart snelde de 16-jarige Belg naar de 16de plaats.

Op zondag deed Kjell nòg beter. De jonge Boxtelnaar werkte een ijzersterke reeks af en kreeg ei zo na zijn landgenoot Raf Meuwissen te pakken. Die fraaie achtste plaats staat in contrast met de resultaten van zijn teamgenoten. Net zoals op zaterdag toonde Mario Lucas wel zijn snelheid maar het ontbreekt ‘m aan regelmaat om af te maken. De tweevoudige Spaanse 125cc kampioen bleef met een 22ste in de eerste en een 26ste plaats in de tweede manche ook op zijn honger zitten. Na een barslechte start zag Lucas Adam tegen een loodzware opdracht aan. Hoewel hij nog terugkeerde naar de 24ste plaats deed een val in de laatste ronde hem de das om.

Op 18 en 19 augustus maakt F4E Racing zijn opwachting in Frauenfeld, Zwitserland voor de 7de ronde van het EMX125 kampioenschap.

Kjell Verbruggen: “Duidelijk wel tevreden. Het rijden ging lekker, maar ondanks een redelijke start moest ik in de openingsreeks toch nog naar voor komen. Tegen het eind van de manche begonnen de inspanningen dan ook door te wegen! ‘s Anderendaags lag baan er minder zwaar bij omdat een groot stuk gevlakt was. In de tweede race ging ik van buiten de top-15 naar acht, wat echt super was. Top-10 was altijd het doel, je wil altijd nog enkele plaatsjes meer maar ik ben blij dat ik mijn doel heb gehaald.”

Lucas Adam: “Hoewel ik pas laat te horen kreeg dat ik in Lommel voor F4E Racing kon invallen was het een heel toffe ervaring! Ook de aanpassing aan het team verliep super vlot. In het algemeen kan ik wel terugkijken op een goed weekend. Ik voelde me goed op de motor, ondanks mijn slechte start kwam ik in de eerste race heel sterk terug. Natuurlijk ben ik wat ontgoocheld over de tweede manche maar dat kan altijd gebeuren. Ik heb heel veel zin in Zwitserland over twee weken. Met goede starts wil ik daar mee spelen vor de top-10.”

Mario Lucas: “Ik startte twee keer in de top-10, dus dat wel wel positief. In de manches liep er te veel verkeerd voor een mooi resultaat. Ik kwam twee keer ten val in de eerste reeks. In de tweede race zat ik er goed bij maar ik viel in de eerste ronde en moest van helemaal achteraan terugkomen.”