MX World

28/12/2018 13:12 - geplaatst door Stingray

Terwijl papa Stefan  momenteel aan de beterhand is van een zware malaria-aanval is er toch leuk sportief nieuws in de familie. Liam Everts mocht een meerjarige deal - hoe lang weten we niet - sluiten met KTM. Hij zal volgend jaar zijn debuut maken in de EMX125 op de 2018 motoren van de ongelukkige René Hofer. Hofer raakte gekwetst op een ogenblik dat hij de titel zo goed als opzak had.

Meer onder Thor.

Credits KTM.

Liam Everts werd vorig jaar derde in de EMX85 cc. Hij is de derde telg in een generatie motorcrossers, vanaf opa Harry, en papa Stefan. Ze zullen zelfstandig opereren van onder  hun eigen luifel en structuur.

 

Liam Everts: “Ik vindt het een hele eer om voor KTM te mogen rijden. Ik heb het gevoel dat ze de beste  motor hebben. We hebben een lange overeenkomst. Ik hou van de motor. die is ongelooflijk handelbaar en past helemaal bij mijn rijstijl. Ik ben natuurlijk blij met deze overeenkomst, ik kijk echt vooruit naar wat komt. Hopelijk kunne we samen mooie dingen bereiken, al zullen we stap voor stap te werk gaan.”

Robert Jonas, VP Offroad: “Liam komt van een van de beste families uit de motorcross. Dat geeft hem voordeel, maar het legt hem ook extra druk op. Maar we zijn al opgetogen over hetgeen hij al toonde tot nog toe.  Het is duidelijk dat hij afgelopen jaar nogal wat progressie maakte. en dat er wel degelijk potentieel in zit. Het is nog vroeg, maar de toekomst oogt prima. Liam wil duidelijk op hoog niveau crossen. Maar hij wil ook stap voor stap beter worden. Dat we dat samen doen stemt ons tevreden."