MX World

28/01/2019 11:21 - geplaatst door Stingray

Het is dus echt wel te doen voor de Belgen en de Nederlanders om volgende week al live offroad te zien. Le Touquet is voor de meeste Belgen een uurtje of twee drie rijden. 

Daarnaast is er de tweede proef voor het Italiaans open in Ottobiano. Op vrijdag en zaterdag  is er de tweede Arenacross UK in  de Genting Arena in Birmingham en de grote jongens zijn aan de slag in de vijfde proef voor het AMA SX-kampioenschap. Dat gebeurt in San Diego.

1, 2 & 3 februari CSS 6 Enduropale, Le Touquet
1 & 2 februari Arenacross Tour Brimingham, Genting Arena
2 februari AMA SX San Diego, PETCO Parc
3 februari Ottobiano – Open Italiaans

Onder Thor een overschouwing.

Le Touquet kan belangrijk zijn voor de Belgen. Cijfermatig is het Belgische rendement het hoogste in de Courses Sur Sable, maar...… het is wel Milko Potisek die leidt vlak voor de finale aan de opaalkust. Hij telt 10 punten voorsprong op Jeffrey Dewulf, 40 op Nathan Watson en 100 op Yentel Martens. Deze vier komen in aanmerking voor de titel. Daymond Martens staat op een punt van de top tien. Na twee nul-reeksen staat Axel Van De Sande dertigste, enkele plaatsen voor amateur Raf Belmans. Oliver Vandendijck is onze beste Quad rijder op de negende plaats. Bij de Juniores zou Matteo Puffet eventueel nog de tweede plaats kunnen veroveren. Mathéo Miot is er leider en zal welllicht met de titel naar de KTM Diga Junior Racing teamvoorstelling kunnen komen. De Juniores rijden immers op zaterdag. En zonder grote pech vieren we ook een Belgische Beloften titel. Junior Bal staat 45 punten voor op de nummer twee Tejy Krismann.

In de ArenacrossUK, domineren Gregory Aranda en Cédric Soubayras. Aranda won beide 450 reeksen én de superfinale. Soubeyras dubbelde in de Lites klasse.

Over de plas dan naar het zuidwesten van de USA. Bij KTM vierde men in Oakland feest met Cooper Webb, Marvin Musquin en Blake Baggett op het podium. op het podium in de SX450. In de SX250 won Adam Cianciarulo op Kawasaki maar blijft Colt Nichols met zijn Yamaha op de leidersplaats in de West Coast. Na San Diego is het de beurt aan de East Coast rijders in de SX250.

Naar Ottobiano toe kunnen we enkel maar zeggen dat wereldkampioen Jorge Prado Garcia en vice wereldkampioen Antonio Caïroli al vroeg in vorm lijken. En dat de Belgen dat vooralsnog niet zijn, mar dat hoef ook niet.