MX World

01/02/2019 09:26 - geplaatst door Stingray

De huyidige ‘Piloot in de kijker’ is een rasechte Oost-Vlaming uit Eksaarde. Mathias Van De voorde is net 21 jaar geworden! Hij is de zoon van Luc en Nancy en de broer van Frederik, best gekend als Fredje-raketje … bakkenist bij de Zijspannen A.
De vrijgezel is lid van MC Samdow-Mabilde, de organisatoren van de jaarlijkse cross in Eksaarde waar het steeds optimaal verzorgd is. Hij rijdt bij de Nieuwelingen 250/500 Open met KTM sx-f 350 cc. Beroepshalve is Mathias ‘Lasser bij Alcomet’.
We laten Mathias onder 'Thor' zijn crossverhaal doen.

Credits: Coghe.

“Ik ben begonnen met motorcross toen ik negen jaar was. Ik ben aan mijn twaalfde seizoen toe. Mijn vader en oom gingen veel naar de cross kijken en regelmatig mocht ik mee. Zo kreeg ik zin om te gaan crossen. Na veel zagen heb ik eindelijk mijn eerste motortje, een 65cc,  gekregen. Mijn eerste wedstrijd was in 2008 met een dagvergunning in Oostrozebeke bij VJMO. In 2009 startte ik bij de Nieuwelingen 85cc. Ik heb alle jeugdrangen doorlopen bij VJMO en in 2014 overgestapt naar de Beloften bij MCLB."

"Voor het komende seizoen heb ik een vergunning bij de Nieuwelingen 250/500cc. Eerder reed ik al twee seizoenen bij de NieuwelingenMX1. Ik streed mee voor de podiumplaatsen en behaalde enkele overwinningen. Maar het zat niet echt mee. Ik kende te veel blessures om mee te doen voor het kampioenschap, ook al stond ikv aka goed geklasseerd."

"Dit jaar wordt het eerst en vooral volledig herstellen van een zwaar zenuwletsel dat ik vorig seizoen opgelopen heb in augustus bij een bovenarmbreuk. En dan langzaam de motortraining hervatten om terug van start te gaan. Om de conditie te onderhouden ga ik samen met mijn broer Fredrik fietsen, lopen of zwemmen. Soms zit er op  donderdagmiddag na het werk een motortraining. Meestal in de zomer en vooral in Westdorpe. In de wintermaanden neem ik deel aan  toertochten met de mountainbike. Langs deze weg mijn dnak aan veel mensen.  Mijn mama Nancy voor de was en de plas na een crossweekend, en eigenlijk altijd voor ons bereid voor alles en nog wat. Dank aan vader Luc en nonkel voor de vele steun en dat ze toch altijd zijn blijven geloven in mij ondanks de vele tegenslagen en blessures. Tevens dank aan het topteam MC Samdow Mabilde en alle sponsors zoals Davy van DMX Racing en heel wat andere sponsors en vrienden en supporters, en vooral mijn broertje.”