MX World

03/02/2019 23:27 - geplaatst door Stingray

Motorsport niet populair? Zever in pakskes! We zagen enkele weken geleden  -tig duizenden toeschouwers op de promenade in Scheveningen. In een fris, maar zonnig Le Touquet zag het letterlijk zwart van het volk.

Wij Belgen speelden hoofdrollen, maar konden het niet af maken. Sportief waren er verschillende drama's. Milko Potisek verloor in extremis de titel nadat hij  virtueel in winnende stelling reed achter leider Nathan Watson.  Hij viel uit in de laatste ronde met pech. Door de pech van Potisek op het einde van de rit scoorde Daymond Martens een dikke tweede plaats.  

Onder Thor de uitslagen, een dikke videoclip met de hoogtepunten,  het verhaal van de Belgen, maar zeker dat van Raf Belmans…..

Credits: KTM en Raf BelmansJeremy Van Horebeek reed heel lang aan de leiding maar Jeremy viel uit in de elfde ronde, samen met Jeffrey Dewulf.  Dewulf  was goed mee gestart rond de vierde plaats  met zicht op de kopmannen. Op het einde van de tweede ronde raakte hij even vast bij een opstopping. Jeffrey kon de draad terug op pakken tot hij drie ronden voor tijd  een voor hem gevallen rijder niet meer kan ontwijken en gaat hierbij over de kop. Hij kwetst zich aan de pols en moet opgeven. Of de pols al dan niet gebroken is zal morgen uit onderzoek moeten blijken. Eerder al moesten we de opgave noteren van Yentel Martens en ene ronde later die van Steve Ramon. Axel Van De Sande was er al uit gegaan in de vifde ronde. Henri Chapeliere die de holeshot lukte kreeg een stop-and-go, en viel later letterlijk uit. Maar de grote winnaar was de nauwelijks 25-jarige Brit Nathan Watson, ja het broertje van Kemea-rijder Ben Watson. Hij is de eerste Brit die Le Touquet op zijn naam schrijft. Tim Louis werd bij zijn debuut 19de en tweede Belg. Petar Petrov zette een zesde plaats neer. Ook de Britse belofte Todd Kellet viel laat uit.

Raf Belmans, rasechte kempenaar, ontdekte enkele jaren geleden de competitie Courses Sur Sable. Hij was er ook bij in Le Touquet 2019.

Zijn verhaal: "Vandaag de laatste wedstrijd van het Frans kampioenschap in Le Touquet gereden. Ik ben op de eerste lijn mee van start kunnen gaan. Ik was  goed mee weg en kwam na de eerste ronde als 50ste door. In de tweede ronden ben ik jammer genoeg vast gereden in de opstoppingen. Ik heb er heel veel tijd verloren, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Na het eerste uur ben ik  de pits ingereden op een 44ste plaats. Daarna probeerde ik het tempo zo hoog mogelijk te houden. Dat was best ingewikkeld met zoveel rijders op de baan. Sommige waren echt niet te ontwijken. Dat leverde een flink aantal valpartijen op.  maar ook dat is Le Touquet. De volgende pitstop kwam er  na 2 uur wedstrijd toen ik 39ste lag. Daarna kreeg ik flink last van pijnlijke armen. Ik ben dan nog snel binnen gekomen na 2.40 uur wedstrijd. In de laatste twee ronden kon ik nog doorstoten naar de 35ste plaats. Niet slecht op 1200 deelnemers. Maar nu ga ik eerst de batterijen wat opladen. Hopelijk kunnen we deze wedstrijden volgend seizoen nog eens over doen."

De uitslag van Le Touquet 2019: HIER.

De eindstand CCS: HIER.

De highlights van de Enduropale 2019 in 20 minuten: HIER KLIKKEN.