MX World

28/02/2019 10:17 - geplaatst door Stingray

Monster Energy Yamaha  laat niks aan het toeval over en zet vier rijders in voor het WK MXGP. Dat zijn voor  Monster Energy Yamaha Factory MXGP Romain Febvre en Jeremy Seewer en voor Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP Arnaud Tonus en Gautier Paulin.

Ze deden het prima de stemvorkrijders. Dat bleek uit de laatste test in Lacapelle Marival. Vooral Romain Febvre maakte indruk met drie eerdere podiumplaatsen in Italië. De rijder uit de Vogezen wil dit jaar zijn aantal GP-podia - 32 tot nog to e- gevoelig opdrijven.

Lees verder onder Thor.

Credits: Yamaha Kemea, Wilvo.

Romain Febvre, Monster Energy Yamaha Factory MXGP: "Ik zit perfect op de motor. Mijn fysieke conditie is goed. Ik voel me al goed vanaf de eerste wedstrijd al reed ik wat krampachtig in Italië. In Lacapelle had ik het gevoel dat ik zo snel reed als op training. Er is hard gewerkt, we maakten stappen voorwaarts en er is nog progressie mogelijk. Voor Argentinië leg ik geen druk op mezelf. Gewoon relaxt rijden op mijn favoriete baan."

De winter was minder gunstig voor nieuwkomer Jeremy Seewer.  Vier weken lang werd de Zwitser geteisterd door een longinfectie. Hij is de eerste om toe te geven dat hij nog niet 100 procent fit is.

Jeremy Seewer, Monster Energy Yamaha Factory MXGP: "Ik hou van Argentinië, ik genoot iedere keer als ik er kon rijden. De locatie en alles er rond is dik in orde, lekker eten ook. Ik heb een slechte winter gehad en ik zit nog ver van mijn volledig potentieel. Ik ga me niet laten opjagen maar stap voor stap verder werken. Ik ambieer top vijf, maar met slechts een cross gereden weet ik niet waar ik sta. Ik wet niet of ik al 35 minuten kan vol maken op volle kracht."

Als outsider voor de titel wordt Gauthier Paulin opgevoerd. Hij werd al eens eerder tweede en derde in het WK. We blijven  er van overtuigd dat Gauthier het de favorieten lastig kan maken. 

Gautier Paulin, Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP: "Ik blik terug op een prima voorseizoen. We wisten dat de setup van de motor snel moest gebeuren. Daarom hebben we er elke dag aang ewerkt. Alles is goed verlopen. Zelf voel ik me goed, maar nog geen 100 procent. Net zoals bijna iedereen hou ik van de sfeer n Argentinië. Geloof me, het zal hard gaan zondag. De rijders zien dit niet als een bootcamp. Ze zijn getuned om te racen.. Ik wil aan het hekken staan en mijn beste seizoen realiseren.

Het grote vraagteken blijft natuurlijk Arnaud Tonus. Die zag vorig seizoen helemaal in rook op gaan nadat een zware blessure als het ware noopte tot een reconstructie van de schouder. Met zijn 28 jaar zou hij top moeten worden.

Arnaud Tonus , Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP: "Het doet deugd dat we weer gaan starten. Ik besloot vorige week op het laatste moment om Lacapelle te rijden. Dat was een goede keuze. Zelf heb ik de indruk dat ik na Mantova heel wat vorderingen maakte. Ik reed regelmatiger en mijn vertrouwen op de motor groeide. De kleine aanpassing aan de vering werkt en ik ben tevreden over waar we nu staan. Ik ga mijn seizoen porberen op te bouwen. Niets te forceren, enkel een solide start van het seizoen te maken."

De Belgische toon overheerst in het blauwe MX2-gezelschap. Ben Watson maakte al indruk voor het Kemea Yamaha team. Zeker in Lacapelle. Watson zegt dat hij op de top drie ambieert. Ik denk dat hij hoger mikt.

De top vijf regelmatig halen. Dat lijkt een zeer realistische doelstelling voor Jago Geerts, die ook de 'Rookie Of The Year' werd. Hij draagt momenteel alle Belgische hoop met zich.