MX World

06/05/2019 14:52 - geplaatst door Stingray

Het Monster Kemea Yamaha MX2 Team is met gemengde gevoelens naar huis teruggekeerd na de tweede ronde van de Dutch Masters in Axel. Aan de ene kant was er tevredenheid met de tweede plaats van Ben Watson (3+3), aan de andere kant ontgoocheling omdat motorpech Jago Geerts de dagzege (1+DNF) kostte.

Zie Thor!

Credits Eric Laurijssen.

Jago Geerts nam een kanonstart in de eerste reeks. De tiener pakte de holeshot en hield er de hele reeks lang een hoog tempo op na. Niemand was in staat om de Balenaar te volgen. Geerts won de reeks dan ook vlotjes met meer dan een halve minuut voorsprong op Jacobi.
Watson startte net buiten de top 10 en had toch wel wat tijd nodig om het goede gevoel te vinden. De Brit geraakte pas in de slotfase in het juiste ritme, maar kon toch nog naar de derde plaats oprukken.

INHAALRACES
Geen Monster Kemea Yamaha-rijders vooraan te bespeuren in de start van de tweede reeks. Geerts dook als zevende de eerste bocht in, terwijl Watson als allerlaatste moest beginnen nadat zijn motor was afgeslagen aan het starthek.
Geerts reed na twee rondjes al in tweede positie, maar zijn inhaalrace werd gestopt door een fout van Jacobi. Geerts kon de Duitser niet ontwijken en ging tegen de grond. Game over? Nee! Geerts begon aan een nieuwe inhaalrace en die bracht hem van de twaalfde naar de... eerste plaats. En dat met nog maar twee ronden te gaan. Maar het noodlot sloeg toe in de voorlaatste ronde toen Geerts met mechanische problemen de strijd moest staken. Geen reekszege en geen dagzege dus voor de snelste man op de baan. Een opdoffer.
Watson was intussen niet bij de pakken blijven zitten. De Brit raasde met veel vastberadenheid door het peloton. Zijn indrukwekkende inhaalrace leverde Watson nog een derde plaats op, goed voor de tweede plek in de eindstand.

Jago Geerts: "Wat kan je tegen pech doen? Niks. Ik voelde me nochtans heel sterk vandaag. Mijn eerste reeks was haast perfect. In de tweede reeks slaagde ik erin om nog naar de leiding terug te komen, maar dan kreeg ik met een mechanisch probleem af te rekenen in de voorlaatste ronde. Weg dagzege. Dit kampioenschap telt maar vier wedstrijden, het zal nu dus heel moeilijk worden om mijn titel te verdedigen. Nu ja, ik moet het positieve onthouden: het rijden op zich was erg goed. Dat geeft me extra vertrouwen voor de GP in Mantova komend weekend."

Ben Watson: "Tweede plaats. Helemaal niet slecht, want mijn hart ligt nu eenmaal niet bij zulke wedstrijden. Ik kan in deze races niet hetzelfde enthousiasme naar boven halen als in de Grote Prijzen. Ik zag het dan ook vooral als een training. En het werd een heel goede training. Ik ben heel tevreden over het rijden op zich. Vooral mijn tweede reeks, waarin ik als allerlaatste mijn weg naar voor moest zoeken. Ik kan dus met een goed gevoel naar Mantova vertrekken. Ik kijk uit om weer echte wedstrijden, GP's te rijden."