MX World

07/05/2019 09:32 - geplaatst door Stingray

De tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross is goed verlopen voor het F&H Racing Team. Op het prachtig verzorgde circuit van Axel wist Henry Jacobi de overwinning te pakken. Ook Roan van de Moosdijk wist te winnen, hij won de tweede manche. Adam Sterry kende geen prettige dag en hij werd negende in het dag klassement. Na twee van de vier wedstrijden heeft Henry de leiding stevig in handen, regerend kampioen Jago Geerts heeft 29 punten achterstand op de snelle Duitser. Adam bezet de vijfde plaats in de tussenstand en Roan staat op de achtste plek.

Thor.

Credits: Huub Munsters.

In de tijdtraining geeft Roan direct zijn visitekaartje af door zich als snelste te kwalificeren. De start van de eerste manche verloopt goed voor Henry die als tweede aan de wedstrijd begint. Vervolgens verliest hij even deze positie maar na ruim tien minuten wedstrijd heeft de 22-jarige crosser de tweede plaats weer in handen. De overwinning zit er niet in maar met een keurige tweede plaats is het Moordrechtse team tevreden. Adam is als zevende aan de wedstrijd begonnen en hij weet een plek te verbeteren door als zesde over de finish te komen. Voor Roan werd deze wedstrijd een teleurstelling want de 18-jarige crosser moest helaas de wedstrijd met een kapotte uitlaat verlaten.

In de tweede manche lijkt Henry de beste start te pakken maar Horgmo weet nipt de holeshot award te veroveren. In de tweede ronde lukt het de Leatt-geklede crosser om alsnog de leiding in handen te krijgen. Roan heeft zich in slechts twee ronden van de twaalfde naar de tweede plaats geknokt en hij voert vervolgens de druk op bij zijn teamgenoot. Na ruim tien minuten wedstrijd neemt Roan de leiding over en hij wint deze tweede manche! Henry komt als tweede over de finish nadat Geerts met motorpech de wedstrijd heeft moeten verlaten. Henry wordt dus met twee keer een tweede plaats de dag winnaar. Adam wist als achtste uit de eerste bocht te komen maar niet veel later gaat hij in de fout waardoor hij ten val komt. Vanaf de 36e plaats blijft de Brit knokken voor de punten en met een twaalfde plaats wordt zijn inzet nog redelijk beloont.

Volgende wedstrijd:
Na een lange pauze gaat het FIM wereldkampioenschap MX2 komend weekend verder. De tweede Grand Prix op Italiaanse bodem wordt verreden op het circuit van Mantova. De volgende EMX250 voor Roan is op 25-26 mei in Frankrijk en de KNMV Dutch Masters of Motocross gaan op 30 mei (Hemelvaartsdag) verder op het circuit van Rhenen.